Zinaida Greceanîi, înaintată din partea PSRM pe circumscripția Briceni. CV-ul și averea candidatei

Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) a înaintat-o pe Zinaida Greceanîi pe circumscripția nr. 1, cea de la Briceni pentru parlamentarele de anul viitor. Astfel, Greceanîi este cel de-al 46-lea candidat pe circumscripții înaintat de PSRM pentru alegerile din 2019. 

În anul 2000, Grecenîi a fost numită în funcția de viceministru al finanțelor, iar apoi în anul 2001 devine prim-viceministru al finanțelor. La data de 8 februarie 2002, este numită în funcția de ministru-interimar al finanțelor, iar la 26 februarie 2002 devine ministru al finanțelor. Pe 19 aprilie 2005, Zinaida Greceanîi este numită în funcția de ministru al finanțelor în al doilea guvern format de către Vasile Tarlev. Pe  10 octombrie 2005 Zinaida Greceanîi este eliberată din funcția de ministru al finanțelor și numită în funcția de Prim-viceprim-ministru al R. Moldova.

În martie 2008, Greceanîi este numită prim-ministru. Guvernul condus de Zinaida Greceanîi și-a dat demisia la 4 mai 2009, dar la 3 iunie 2009 ea a fost din nou nominalizată pentru postul de prim-ministru. Cabinetul de miniștri sub conducerea ei a activat până la finele lunii septembrie 2009. În noiembrie 2011, pleacă din fracțiunea PCRM din Parlament și aderă la  PSRM.

Potrivit declarației sale de avere, anul trecut, Greceanîi a ridicat un salariu de peste 133 mii lei din activitatea de la Parlamentul R. Moldova. Totodată, ea a primit o indemnizație de circa 13 mii lei de la aceeași instituție, pensia de peste 124 mii de lei de la CNAS, alocația nominală de stat – 6 mii de lei, precum și un venit provenind din arenda unui teren – 2550 lei. Familia Greceanîi deține, de asemenea, un teren intravilan și unul agricol, precum și o casă de locuit, de 273 m.p., a cărei valoare Greceanîi a estimat-o la peste 1 milion de lei. În același timp, familia Greceanîi mai deține un Volkswagen, procurat în 2011, precum și un automobil Honda, procurat în 2015.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Lider Moldovan

    Baba Zina, cea care umblă cu carabina, la cei 64 de ani ai săi arată destul de tânără, numai bună de deputată! Față de șeful de campanie pentru votul mixt a lui Plahotniuk, moșnegoiul septuagenar căcat de mâță academic Nicolae Dabija, arată chiar tinerică. Presupun că una din posibilitățile de plată moșnegoiului septuagenar Nicolae Dabija PENTRU TRĂDARE a și fost anume posibilitatea de a
    candida pe una din circumscripțiile nominale.

    Și totuși de ce în declarația de avere baba Zina Carabina Greceanâi (Bujor) omite să spună că prin firma lui bărbatu-său s-a încălzit cu câteva zeci de milioane din cele 2,9 miliarde de dolari furați de “juiful” escroc Ilan Șor? Îi este rușine? Da deputată să fie cu banii “juif”-ului escroc nu-i este rușine?

  2. ivancelgroaznic

    La milioane care le are, tot mai trebe citeva, sa fie akolea, pentru zile negre, de aia mai trebe un srok de deputat. Da mai bine sedea la ea alt srok pentru furtu banilot tari impreuna cu Ilan Shorik si Plaha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *