Principală  —  IMPORTANTE   —   (VIDEO) Valeriu Munteanu: „Dacă voi…

(VIDEO) Valeriu Munteanu: „Dacă voi câștiga aceste alegeri, nu voi pleca în Parlament în toamnă, așa cum își doresc alții”

Consideră că este cel mai pregătit dintre toți candidații la fotoliul de primar al mun. Chișinău, fiind unicul care a mai deținut funcția de primar într-o altă localitate. Valeriu Munteanu, candidatul Partidului Liberal la alegerile locale noi din 20 mai, a declarat pentru Ziarul de Gardă că „a făcut legământ cu locuitorii mun. Chișinău” că, în situația în care va câștiga alegerile, „va rămâne în fruntea capitalei și nu va pleca în Parlament în toamnă, așa cum își doresc mulți alții”. 

Despre ce crede Valeriu Munteanu referitor la angajarea colegilor de partid sau de clasă, a prietenilor sau rudelor în funcții de conducere la primărie, cum explică acesta faptul că în timp ce declară că luptă cu „binomul Plahotniuc-Dodon”,  în 2016 colegii de partid au susținut candidatura lui Vladimir Plahotniuc pentru funcția de premier, iar fratele său este în prezent vicedirector la Serviciul de Securitate și Informații (SIS), aflați în filmulețul de mai jos.

Valeriu Munteanu are 37 de ani. În perioada iunie 2007—noiembrie 2009 a fost primar în satul Floreni din raionul Anenii-Noi, care este și satul său de baștină. Din noiembrie 2009 a deținut funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova până în iulie 2015, când a devenit ministru al Mediului în guvernul Streleț. Odată cu ieșirea Partidului Liberal din coaliția de guvernare, în mai 2017, Valeriu Munteanu a demisionat de la Ministerul Mediului.

Urmăriți și: (video) Când au mințit ultima dată și ce (nu) știu despre Chișinău candidații la fotoliul de primar  

Ziarul de Gardă a lansat campionatul de Ping-Pong cu cei 12 candidați la funcția de primar al mun. Chișinău. Șapte dintre ei au dat curs invitației: Valeriu Munteanu, candidatul Partidului Liberal (PL), Victor Strătilă, candidatul Partidului Verde Ecologist, Alexandru Roșco, candidatul Partidului „Casa Noastră-Moldova”, Andrei Năstase, candidatul PPDA, Constantin Codreanu, candidatul Partidului Unității Naționale (PUN), Alexandra Can, candidata Partidului Național Liberal (PNL) și Maxim Braila, candidatul Partidului Popular din R. Moldova. La 20 mai, concurenții vor lupta pentru mandatul de un an în funcția de primar general al capitalei.

Vedeți cum au răspuns la întrebările ZdG ceilalți candidați:

(VIDEO) Constantin Codreanu: „Primăria este un prim-pas, urmează alegerile parlamentare” 

(VIDEO) Victor Strătilă: „Sunt o persoană incomodă celor care vor ca în această țară să nu lucreze nimic” 

(VIDEO) Alexandra Can: „Tineretul un pic a dezamăgit și trebuie să-l reabilităm”