VIDEO/ Silvia Radu și Nicolae Ciubuc depun jurământul de învestire

La doar șapte zile după ce au fost propuși pentru funcțiile de miniștri, Silvia Radu și Nicolae Ciubuc vor depune astăzi, 25 septembrie, jurământul de învestire. Decretele de numire în funcție urmează să fie semnate de Andrian Candu, asta după ce Curtea Constituțională a constatat circumstanțele care justifică interimatul funcției de președinte al R. Moldova.

După depunerea jurământului, Silvia Radu și Nicolae Ciubuc vor fi prezentați colectivelor ministerelor pe care urmează să le conducă.

Președintele Igor Dodon a refuzat să semneze decretele de numire în funcție a celor doi candidați propuși de Partidul Democrat, menționând că Silvia Radu nu poate fi numită în funcția de ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru că nu are experiență în domeniul respectiv, iar Nicolae Ciubuc, propus pentru funcția de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului nu corespunde criteriilor de integritate.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *