VIDEO/ Codreanu susține că i-a propus lui Năstase funcția de primar interimar

Ruslan Codreanu susține că după alegerile locale din primăvara anului 2018 i-a propus lui Andrei Năstase să emită o dispoziție prin care acesta să fie numit în funcția de primar interimar. Liderul Partidului Platforma DA ar fi refuzat însă propunerea lui Codreanu.

„Noi am avut nu doar o singură discuție. Ne-am cunoscut mai devreme de alegeri, dar și după alegeri a fost de mai multe ori în birou la Primărie. Ne-am întâlnit și la o cafea și am discutat mai multe probleme care sunt în municipiu și în primărie. Eu la momentul dat i-am propus domnului Andrei Năstase să fie numit printr-o dispoziție a mea, da oricum era o procedură de Consiliu. Eu pot să înaintez candidatura către Consiliu, iar ei trebuie să o confirme sau să nu o confirme”, a declarat Ruslan Codreanu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Întrebat dacă planifică să candideze la alegeri locale din 2019, Ruslan Codreanu a declarat că nu a luat încă o decizie în acest sens.

Andrei Năstase a fost ales primar al capitalei la 3 iunie cu peste 52% din voturi și cu un avantaj de 12 643 de voturi față de candidatul PSRM, Ion Ceban. În următoarele trei săptămâni, pe rând, Judecătoria Chișinău, Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție au invalidat alegerile pe motiv că, atât Andrei Năstase, cât și Ion Ceban, au făcut agitație la 3 iunie care a influențat zeci de mii de votanți.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lider Moldovan

    Comentariile la SMOLIT nu sunt permise? Adică, propunerea lui către Andrei Năstase, care a fost ales primar general de către chișinăuieni nu-i în bătaie de joc, dar comentariul meu la aceasta îi aduce ofensă? Asta și este DEMOCRAȚIA voastră?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *