VIDEO/ 26 august în PMAN: unii au protestat, alții au dansat

Centrul Capitalei a fost împărțit duminică, 26 august, de cei care au protestat împotriva guvernării și adepții Partidului ȘOR, care au fost aduși din diverse raioane ale țării. În timp ce reprezentanții diasporei și susținătorii partidelor de opoziție PAS, Platforma DA și PLDM au scandat lozinci antiguvernamentale, celălalt grup, separat de un cordon de polițiști, au mâncat hrișcă și au încins hore chiar în Piața Marii Adunări Naționale. 

Comitetul Mișcării de Rezistență Națională ACUM a organizat duminică un protest împotriva guvernării, începând cu ora 14.00. De dimineață însă, spațiul din fața Guvernului a fost ocupat de grătare, corturi, mese și o scenă la care a răsunat muzică populară. Organizatorii celei de-a doua manifestații sunt activista Maia Laguta și Aurel Bucureanu. Deși cei doi au rezervat Piața pentru un protest împotriva scumpirii prețurilor la carburanți, pe scena instalată au urcat reprezentanții Partidului Șor, în frunte cu liderul acestuia, pentru a critica opoziția și a-și promova formațiunea politică.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *