Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Stop-cadru: De ce stă Dodon…

Stop-cadru: De ce stă Dodon în spatele lui Putin?

Președintele R. Moldova, Igor Dodon se află astăzi la Moscova, fiind invitat de către Vladimir Putin, președintele Federației Ruse. Astfel, Dodon  participă la Parada din Piața Roșie în cinstea Zilei Victoriei.

Prima vizită a lui Igor Dodon la Moscova a avut loc la 17 ianuarie, iar cea de-a doua – la 17 martie. Pentru prima dată, de 15 ani încoace, un președinte al R. Moldova vizitează Moscova de 9 mai.

Analistul politic, Oazu Nantoi remarcă faptul că „Dodon nu a făcut în perioada de după învestire decât să cânte în struna sentimentală a Moscovei.(…) Pe lângă faptul că Dodon a fost promovat de domnul Plahotniuc în funcția de președinte al R.Moldova, dl Dodon, într-o manieră obraznică, demonstrativă, se poziționează în calitate de agent de influență a Federației Ruse, care a atacat mișelește R.Moldova în 1992, care a atacat și a conservat conflicte în Georgia, în Karabah, care a atacat, în 2008, Georgia, care a anexat ilegal Crimeea și a atacat Ucraina. Și iată domnul Dodon, care este șeful statului și ne reprezintă, merge la Moscova, având în spate promisiunea de a federaliza RM”, a declarat anterior pentru Ziarul de Gardă, Oazu Nantoi.