Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reprezentantul Special al OSCE va…

Reprezentantul Special al OSCE va întreprinde o vizită în R. Moldova

Reprezentantul Special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, ambasadorul Thomas Mayr-Harting, va vizita R. Moldova în perioada 21-23 ianuarie. În timpul vizitei sale, Thomas Mayr-Harting va avea discuții cu oficiali moldoveni de rang înalt și cu conducerea politică din Tiraspol.

Conform unui comunicat emis de Misiunea OSCE în Moldova, în calitate de Reprezentant Special al Președinției albaneze a OSCE, Thomas Mayr-Harting „va analiza starea de fapt actuală în procesul de reglementare transnistreană și, împreună cu părțile, va identifica prioritățile pentru 2020”.

La Chișinău, Thomas Mayr-Harting are programate întâlniri cu președintele Igor Dodon, prim-ministrul Ion Chicu, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, precum și cu liderii partidelor politice. De asemenea, Reprezentantul Special al OSCE se va întâlni cu ambasadorii rezidenți ai mediatorilor și observatorilor în formatul „5+2”, precum și cu membrii societății civile.

La Tiraspol, Reprezentantul Special se va întâlni cu liderul transnistrean Vadim Krasnoselsky și cu reprezentantul politic Vitaly Ignatiev.

Thomas Mayr-Harting va face declarații publice la Chișinău miercuri, 22 ianuarie, la ora 11:30, iar la Tiraspol joi, 23 ianuarie, la ora 11:15.

Foto: novostipmr.com