Reacția ambasadoarei R. Moldova în Italia după rechemarea din funcție: Am primit „cadou” de sărbători

După decizia guvernului de a o rechema din funcție pe ambasadoarea R. Moldova în Italia, Stela Stângaci, diplomata și-a exprimat regretul calificând decizia de rechemare drept un „cadou” de sărbători. 

Miercuri, 26 decembrie 2018, guvernul R. Moldova a decis rechemarea din funcție a Ambasadoarei Extraordinare şi Plenipotenţiare a Republicii Moldova în Republica Italiană, Stela Stângaci. Din 2014 Stela Stângaci îndeplinea și funcția de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar non-rezident al Republicii Moldova în Republica Malta.

La câteva ore după decizia guvernului, ambasadoarea țării noastre la Roma a scris, referindu-se la rechemarea sa din funcție, că „a primit «cadou» de sărbători”.

Stela Stângaci este ambasadoarea R. Moldova în Italia din noiembrie 2013. Potrivit CV-ului de pe site-ul Ambasadei R. Moldova în Italia, Stela Stângaci este licenţiată în drept și în filologie romano-germanică la USM. A făcut studii postuniversitare în relaţii internaţionale la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti după care doctoratul în ştiinţe politice, la Universitatea „La Sapienza” de la Roma, Italia.  Înainte de a fi numită ambasadoare a deținut mai multe funcții în Ministerul de Externe al R. Moldova.

Sursă foto: lanuovariviera.it

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *