Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția ambasadoarei R. Moldova în…

Reacția ambasadoarei R. Moldova în Italia după rechemarea din funcție: Am primit „cadou” de sărbători

După decizia guvernului de a o rechema din funcție pe ambasadoarea R. Moldova în Italia, Stela Stângaci, diplomata și-a exprimat regretul calificând decizia de rechemare drept un „cadou” de sărbători. 

Miercuri, 26 decembrie 2018, guvernul R. Moldova a decis rechemarea din funcție a Ambasadoarei Extraordinare şi Plenipotenţiare a Republicii Moldova în Republica Italiană, Stela Stângaci. Din 2014 Stela Stângaci îndeplinea și funcția de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar non-rezident al Republicii Moldova în Republica Malta.

La câteva ore după decizia guvernului, ambasadoarea țării noastre la Roma a scris, referindu-se la rechemarea sa din funcție, că „a primit «cadou» de sărbători”.

Stela Stângaci este ambasadoarea R. Moldova în Italia din noiembrie 2013. Potrivit CV-ului de pe site-ul Ambasadei R. Moldova în Italia, Stela Stângaci este licenţiată în drept și în filologie romano-germanică la USM. A făcut studii postuniversitare în relaţii internaţionale la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti după care doctoratul în ştiinţe politice, la Universitatea „La Sapienza” de la Roma, Italia.  Înainte de a fi numită ambasadoare a deținut mai multe funcții în Ministerul de Externe al R. Moldova.

Sursă foto: lanuovariviera.it