„Protestul lacrimogen” de la Parlament în 9 imagini

Astăzi, blocul ACUM a organizat un protest în fața Parlamentului. Manifestația vine drept urmare a condamnării de către prima instanță a lui Gheorghe Petic și a lui Sergiu Cebotari, activiști ai Platformei DA.

La protest, au fost prezenți și activiștii de la „Occupy Guguță”. Aceștia au adus o masă, pe care au tăiat ceapă, pentru a-și provoca singuri lacrimi, după ce zilele trecute poliția a folosit lacrimogene la protestul în suținerea lui Gheorghe Petic.

Cum motivează poliția utilizarea gazelor lacrimogene la protestul organizat în susținerea lui Gheorghe Petic

Tot astăzi, a avut loc prima ședință a noului Parlament. Aceasta a fost prezidată de cel mai în vârstă deputat, socialistul Eduard Smirnov. În cadrul ședinței, Preşedintele Curţii Constituţionale a prezentat raportul privind rezultatele alegerii Parlamentului şi validarea mandatelor deputaţilor aleşi. Totodată, Igor Dodon a adresat un mesaj deputaților nou-aleși.

VIDEO/ Momentele-cheie de la prima ședință a noului Parlament

Foto: Ecaterina Alexandr


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *