Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Premierul Ion Chicu are cinci…

Premierul Ion Chicu are cinci consilieri noi printre care se numără și doi foști secretari de stat

Natalia Postica, Cristina Mahu, Nicolae Eșanu, Vitalie Dragancea și Oleg Tofilat sunt noii consilieri ai prim-ministrului Ion Chicu.

„Am continuat să-mi consolidez echipa de Colegi – Consilieri ai PM. Mulțumesc din inimă doamnelor Natalia Postica și Cristina Mahu, domnilor Nicolae Eșanu, Vitalie Dragancea și Oleg Tofilat, pentru faptul că au acceptat marea provocare!”, a scris premierul pe facebook.

Natalia Postica a fost, în ultimii ani, consultant principal în cadrul Aparatului președintelui R. Moldova, iar Cristina Mahu a ocupat funcția de consilier în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Vitalie Dragancea este fost director al Institutului Național de Metrologie.

Nicolae Eșanu a fost numit în funcția de consilier pe domeniul dreptului în Cabinetul prim-ministrului Chicu. Din 2017 până în 2019 Nicolae Eșanu a fost secretar de stat la Ministerul Justiției, după ce anterior, între 2004-2009 și 2013-2017 a exercitat funcția de viceministru în cadrul aceluiași minister.

Nicolae Eșanu a demisionat din funcția de secretar de stat în august 2019, la două săptămâni după ce a fost desemnat de Parlament drept unul dintre câștigătorii concursului pentru un fotoliu de judecător la Curtea Constituțională. Ulterior însă concursul a fost anulat, locul acestuia fiind luat de un alt candidat.

Oleg Tofilat a activat mai mulți ani în cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, inclusiv în funcția de secretar de stat.

Guvernul condus de Ion Chicu a fost învestit în funcție pe 14 noiembrie 2019, după ce guvernul Sandu a fost demis prin moțiune de cenzură cu voturile deputaților PSRM și PDM.