Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Pavel Filip, despre cheltuielele Partidului…

Pavel Filip, despre cheltuielele Partidului Democrat: „Nu mai sunt aceleași sponsorizări care erau un an în urmă”

În ultimele luni, de când Partidul Democrat și-a anunțat retragerea de la guvernare, formaţiunea a redus din cheltuielile pe care și le permitea anterior. Acum, potrivit lui Pavel Filip, cheltuielile lunare ale partidului sunt de aproximativ jumătate de milion de lei lunar. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

„Este o problemă pentru că dincolo de ce se întâmplă în organizaţiile teritoriale, dincolo de alegerile locale, în interiorul partidului mai există şi problema financiară. Nu mai sunt aceleași sponsorizări care erau un an în urmă, nu murim de foame, dar cheltuim atâta cât avem… acum cheltuielile sunt în jurul de 500-600 de mii de lei lunar”, a susţinut Filip în cadrul emisiunii.

Întrebat dacă cunoaşte unde se află Vlad Plahotniuc, când se va intoarce în ţară sau dacă comunică sau nu cu acesta, fostul premier, susţine că Plahotniuc l-a telefonat de două ori în perioada de când acesta şi-a depus mandatul de deputat şi a părăsit partidul.

„În acea perioadă am vorbit de două ori cu el, când a părăsit partidul şi când şi-a depus mandatul de deputat. M-a telefonat el şi am discutat, apoi m-a telefonat şi am discutat încă o dată”, a declarat Filip.

Totodată, Pavel Filip a spus că nu va merge la audierile Comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor așa-zisului puci anticonstituțional.

„Nu voi merge la această comisie, cum nu vor merge nici colegii mei din Parlament. Aceasta este o abordare absolut politică. Din punctul meu de vedere, cei care au uzurpat la rândul lor, având dreptul să spun acest lucru din punct de vedere a deciziei Curţii Constituţionale sau legalităţii, astăzi sunt în situaţia să audieze oponenţii săi politici pe această chestiune”, a declarat Pavel Filip, considerând că evenimentele politice de la începutul lunii iunie au fost un „blocaj constituțional”.

Acesta a declarat că deocamdată nici nu a fost invitat la audieri.

În iunie curent, cu votul a 61 de deputați, a fost creată Comisia de anchetă care are ca scop elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidul Democrat din Moldova prin intermediul Curții Constituționale și al Procuraturii Generale.

Astfel, membrii Comisiei urmează să stabileasca dacă deciziile Curții Constituționale luate pe 7, 8 și 9 iunie, privind legalitatea noii guvernări, au fost pronunțate la indicațiile Partidului Democrat.