Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PAS a anunțat numele candidatului…

PAS a anunțat numele candidatului pentru alegerile parlamentare noi în circumscripția Hâncești

PAS a anunțat numele candidatului pentru alegerile parlamentare noi în circumscripția 38, Hâncești. Pentru fotoliul de deputat va lupta Olesea Stamate, fosta ministră a Justiției.

Consiliul Politic Național PAS a adoptat decizia de susținere a candidaturii Olesei Stamate la funcția de deputat în circumscripția electorală uninominală nr. 38, Hâncești. Anunțul a fost făcut de Maia Sandu în cadrul unui briefing.

„Olesea Stamate este o luptătoare pentru reforma justiției. Este specialist în drept, iar Parlamentul are nevoie de specialiști în drept. Este candidatul potrivit și îi acordăm sprijin”, a declarat lidera PAS.

Totodată, Sandu a menționat că așteaptă o decizie din partea PPDA ce urmează a fi luată luni, 20 ianuarie.

„Facem apel pentru alte partide proeuropene, în special pentru DA să susțină acest candidat cu șanse foarte bune și care va fi un deputat pe potriva așteptărilor cetățenilor”, a mai adăugat Maia Sandu, după Consiliul Național Politic al PAS.

La 15 martie, 2020, se vor desfășura alegeri parlamentare noi în circumscripția 38, Hâncești. Până în prezent doar PUN și-a anunțat oficial candidatul pentru alegerile noi din circumscripția 38, Hâncești. Astfel, din partea PUN va candida Vlad Țurcanu. Totodată, și Dorin Chirtoacă, liderul PL, și-a manifestat intenția de a candida, însă o decizie finală va fi luată în cadrul Blocului „Unirea”.

CEC a stabilit pentru data de 15 martie desfășurarea alegerilor parlamentare noi în Hâncești, după ce deputatul democrat Alexandru Botnari a renunțat la mandat, în favoarea funcției de primar al municipiului Hâncești, obținut în turul doi al alegerilor locale din 3 noiembrie.