Partidul Liberal contestă la CEC implicarea lui Igor Dodon în campania electorală

Partidul Liberal va depune astăzi, 4 februarie, o contestație la Comisia Electorală Centrală (CEC) prin care va cere excluderea din cursa electorală a Partidului Socialiștilor. Dorin Chirtoacă acuză PSRM și pe Igor Dodon de încălcarea Codului electoral și semnalează implicarea Federației Ruse în alegerile parlamentare din 24 februarie.

„În ultimele cinci zile avem o încălcare continuă și cu depășirea oricăror limite. Igor Dodon a anunțat precum că nu participă în campania electorală. În același timp a anunțat sprijin deschis pentru PSRM, încălcând angajamentul de a fi președintele tuturor cetățenilor”, a declarat Chirtoacă în cadrul unei conferințe de presă.

Liderul Partidului Liberal menționează totodată și despre o posibilă implicare a Federației Ruse în alegerile parlamentare, asta după Igor Dodon ar fi ajuns la Chișinău cu un avion pus la dispoziție de administrația prezidențială de la Moscova, dar și după ce președintele ar fi folosit imaginile personalităților din Rusia pentru promovare. Chirtoacă mai precizează și că Igor Dodon ar fi oferit bani și cadouri alegătorilor, dar și ar fi folosit resursele administrative pentru organizarea diferitor evenimente.

Contactată telefonic, purtătorarea de cuvânt a PSRM, Irina Astahova, a declarat că va reveni cu o reacție.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

5 comentarii

 1. Reporter

  Și cine asta, chițcăie acolo? Dorinică, nepoțelul debil al moșului cu muște Mișa Ghimpu? Ia-i lăsat în pace pe aceea de la Blocul ACUM și acum te aburci la monstrul mancurt Dodon? Vezi să nu cazi jos de pe acest boț de său și să-ți stâlcești coaiele.

  Sunt UNIONIST, dar n-am nici cea mai mică încredere în tine și moșul tău cu muște Mișa Ghmpu. Încă cu mult înainte de când te îmbătase-și, ca PORCUL și cânta-i “Davai za Rosiiu/ Davai za Kavkaz!” în garajul primăriei.

  Omul, când este beat, este cel mai sincer și atunci se vede ce geme în el. Ești o ticăloșenie fățarnică, bre Dorinică, și compromiți UNIREA! De asta Plahotniuk nu te-a pus la dubală, ca să ataci Blocul ACUM? Iar atacul asupra monstrului mancurt și idiot Dodon nu-i decât o fumigenă?

 2. Flaviu Baghiu

  DORIȚĂ

  S-a îmbătat criță, primarul Doriță
  A făcut-o de oaie, ca o lighioaie,
  Cânta prostește-n bezmetic haz:
  – Hai pentru Rusia, pentru Caucaz!
  Spune-ne acuma, cât mai ești treaz,
  Ce-ai pierdut boule, prin Caucaz?

 3. Flaviu Baghiu

  “DAVAI ZA CAVCAZ!”

  Nenorocire și neașteptat necaz
  Pe capul nepoțelului breaz
  Ce bătea toba beat în extaz,
  Acum stă la dubală, treaz
  Și cântă “Za Cavcaz!, Za Cavcaz!”

 4. Flaviu Baghiu

  NETOATE NEPOATE

  Scoală-te nepoate,
  Ridică-te-n coate
  Să ne fii președinte,
  Să punem pe-un dinte!

  Scoală-te, că-i timpul
  Să schimbăm cuvântul,
  În unul mai profund
  Ieșit mai din fund.

  Și nu ne cânta rusește
  Cu capul beat prostește,
  Cântă-ne treaz de Unire
  Românilor bună Vestire!

 5. ivancelgroaznic

  Trebe contestata si ezistenta lui pe cele meleaguri moldovenesti, nevorbind de alezheri. Este o plosnita la sistem, suge singe la norod, cu zimbet elektoral pe morda lui de comunist nemernic si hot. Ca si Plaha, continua uzurpare in folos la tsar, sa desfinteaska statalitate la R. Moldova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *