Motivul pentru care un candidat se retrage din cursa electorală pentru funcția de bașcan al UTA Găgăuzia

Activistul Mihail Vlah se retrage din campania electorală pentru alegerea bașcanului Găgăuziei din motiv că rezultatele scrutinului deja ar fi fraudate, a scris acesta pe o rețea de socializare.

„Eu am luat decizia de a nu participa în această campanie electorală, deoarece viitoarele rezultate ale scrutinului sunt fraudate”, a declarat Vlah.

De asemenea, activistul a îndemnat ceilalți candidați la funcția de bașcan al Găgăuziei, cu excepția Irinei Vlah, să renunțe „la actuala farsă electorală”.

Mihail Vlah a adus și alte acuzații la adresa fostului bașcan al Găgăuziei.

„Ea a prezentat poporului găgăuz noul său program, care este foarte asemănător cu tezele celui de-al 22-lea Congres al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice, uitând, desigur, să reamintească argumentele care au împiedicat-o să-și îndeplinească promisiunile date acum patru ani și anume: construcția a 11 fabrici cu capital rusesc, 5 agro complexe, să întoarcă toate atribuțiile autonomiei care au fost furate și să facă o lege privind statutul special al regiunii. De asemenea, a promis că nu va trăi în Chișinău, ci alături de poporul găgăuz”, a mai declarat Vlah.

În textul postării mai este menționat faptul că Irina Vlah va găsi noi scuze pentru a nu îndeplini actualele promisiuni electorale.

Conform datelor oferite de Comisia Electorală Centrală din Găgăuzia, la funcția de bașcan pretinde Serghei Cimpoieș, membru al Adunării Populare din UTA Găgăuzia, Irina Vlah, fostul bașcan al Găgăuziei și Ivan Burgudji, cercetătăor științific din cadrul Centrului Științific „M. Marunevici”.

Inițial, alegerile pentru noul bașcan au fost programate pe 19 mai, însă Adunarea Populară a Găgăuziei a amânat desfășurarea alegerilor până pe 30 iunie.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *