Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Motivul pentru care un candidat…

Motivul pentru care un candidat se retrage din cursa electorală pentru funcția de bașcan al UTA Găgăuzia

Activistul Mihail Vlah se retrage din campania electorală pentru alegerea bașcanului Găgăuziei din motiv că rezultatele scrutinului deja ar fi fraudate, a scris acesta pe o rețea de socializare.

„Eu am luat decizia de a nu participa în această campanie electorală, deoarece viitoarele rezultate ale scrutinului sunt fraudate”, a declarat Vlah.

De asemenea, activistul a îndemnat ceilalți candidați la funcția de bașcan al Găgăuziei, cu excepția Irinei Vlah, să renunțe „la actuala farsă electorală”.

Mihail Vlah a adus și alte acuzații la adresa fostului bașcan al Găgăuziei.

„Ea a prezentat poporului găgăuz noul său program, care este foarte asemănător cu tezele celui de-al 22-lea Congres al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice, uitând, desigur, să reamintească argumentele care au împiedicat-o să-și îndeplinească promisiunile date acum patru ani și anume: construcția a 11 fabrici cu capital rusesc, 5 agro complexe, să întoarcă toate atribuțiile autonomiei care au fost furate și să facă o lege privind statutul special al regiunii. De asemenea, a promis că nu va trăi în Chișinău, ci alături de poporul găgăuz”, a mai declarat Vlah.

În textul postării mai este menționat faptul că Irina Vlah va găsi noi scuze pentru a nu îndeplini actualele promisiuni electorale.

Conform datelor oferite de Comisia Electorală Centrală din Găgăuzia, la funcția de bașcan pretinde Serghei Cimpoieș, membru al Adunării Populare din UTA Găgăuzia, Irina Vlah, fostul bașcan al Găgăuziei și Ivan Burgudji, cercetătăor științific din cadrul Centrului Științific „M. Marunevici”.

Inițial, alegerile pentru noul bașcan au fost programate pe 19 mai, însă Adunarea Populară a Găgăuziei a amânat desfășurarea alegerilor până pe 30 iunie.