Ministrul desemnat al Apărării depune azi jurământul de învestire la Reședința de Stat

Ministrul desemnat al Apărării, Eugen Sturza, va depune azi  jurământul de învestire la  Reședința de Stat. Ceremonia va fi oficiată de președintele Parlamentului, Andrian Candu. 

Pe 12 septembrie curent, Vlad Plahotniuc, președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), a anunțat  că membrii coaliției de guvernare au decis să propună candidatura lui Eugen Sturza, vicepreședintele Partidului Popular European din Moldova,  la funcția de ministrul al Apărării.

A fost propus un candidat la funcția de ministru al Apărării. Cine este acesta?

La scurt timp, Igor Dodon a anunțat  că a semnat o scrisoare în care recomandă Guvernului să-l înainteze pe Victor Gaiciuc la funcția de ministru al Apărării. Gaiciuc este originar din satul Pepeni și a îndeplinit funcția de ministru al apărării al R. Moldova în perioada 19 aprilie 2001 – 15 octombrie 2004.

Schimb de favoruri între Igor Dodon și candidatul său la funcția de Ministru al Apărării?

Ulterior, Pavel Filip a criticat acțiunile lui Igor Dodon și spus că va înainta repetat candidatura lui Sturza pentru funcția de ministru al Apărării. Astfel, Guvernul a aprobat , într-o ședință specială, o decizie care se referă la sesizarea Curții Constituționale pe acest caz. Curtea a concluzionat că Președintele R. Moldova nu este în drept să refuze numirea Guvernului, chiar dacă nu este de acord cu componența nominală a acestuia.  

La 19 octombrie curent, Cabinetul de miniștri s-a întrunit  într-o ședință specială pentru a aproba sesizarea adresată Curții Constituționale privind constatarea circumstanțelor pentru instituirea interimatului funcției de președinte al R. Moldova în cazul desemnării ministrului Apărării.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. Mihail

  Dodon s-a supus acestui candidat considerandu-l “neprofesionalist”, insa Guvernarea a vazut in el anume ceea de ce avem nevoie noi.

 2. Dina

  Bine ca s-a terminat circul ista dodonist. Dodon incerca sa fie un fel lider harismatic dar, ca de obicei, se primeste penis ofilit de ananist.

 3. Mihai

  Si cu aceasta Dodon este pus inca o data la locul sau, iar influenta Rusiei in Moldova este limitata!

 4. alex

  Dodon și-a încălcat încă odată atribuțiile, președintele nu propune candidaturile miniștrilor ci îi desemnează.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *