Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Manifestaţii PSRM în trei oraşe…

Manifestaţii PSRM în trei oraşe din ţară. Care sunt revendicările protestatarilor?

Partidul Socialiștilor organizează azi un protest național „împotriva guvernării antipopulare, în sprijinul președintelui și a inițiativelor sale”. Manifestațiile au loc simultan în trei orașe: Bălți, Anenii Noi şi Cahul. Acestea au început la ora 11.00.

Astfel, manifestanţii cer referendum, întoarcerea miliardelor, alegeri anticipate şi  „putere pentru preşedinte”. Aceştia scandează  „Hoţii la dubă”, „Jos guvernul” şi „Jos Plahotniuc”.

Cei de la PSRM au menţionat că vor organiza şi un referendum, întrucât îşi doresc o republică prezidenţială. „Vom merge din casă în casă, pentru a discuta cu oamenii și a le oferi posibilitatea să aleagă câtă putere ar trebui să aibă un președinte”, au spus aceştia.

Pe de altă parte, ieri,  liderul PPDA, Andrei Năstase și lidera PAS, Maia Sandu au susținut un briefing în cadrul căruia au precizat data următorului protest organizat de opoziția extraparlamentară. Acesta ar urma să aibă loc pe 1 octombrie curent, pornind de la cinematograful Gaudeamus din Chișinău.