LIVE/ Pavel Filip: alegeri anticipate pe 6 septembrie

Pavel Filip a semnat astăzi în fața presei un decret privind organizare ala 6 septembrie 2019 a alegerilor parlamentare anticipate.

„Este un termen rezonabil, astfel ca toți participanții la alegeri să aibă posibilitatea să se pregătească, pe de o parte, iar pe de altă parte și instituțiile statului să aibă posibilitatea să organizeze petrecerea alegerilor anticipate în cele mai bune condiții”, a declarat Filip, care, după ce a semnat documentul în aplauzele angajaților de la Guvern, a invocat că PDM nu și-a dorit alegeri anticipate.

Potrivit acestuia, alegerile anticipate sunt unica soluție drept urmare a „crizei” care ar fi fost declanșate de PSRM și Blocul ACUM.

„Clasa politică este compromisă pentru că nu au reșit timp de trei luni să formeze un guvern”, a declarat Pavel Filip.

„În aceste condiții este normal că poporul este cel care are dreptul de a decide cine mai merită mandatul de deputat cine le mai poate reprezenta interesele”, explicat Pavel Filip.

În același timp, Filip, asemeni conducerii PDM, a declarat că demisia șefului statului este necesară, după apariția în presă a discuțiilor acestuia cu Vlad Plahotniuc.

Potrivit lui Filip, instituțiile statului vor funcționa în regim obișnuit.

„Mâine este o zi obișnuită în R. Moldova. Fac apel la calm și reținere, la respectarea legii și ordinii constituționale. Fac apel la politicieni să nu încerce să forțeze în continuare punerea în aplicare a acestui plan care tot mai mult întrunește toate elementele unei lovituri de stat”, a afirmat Filip, care a transmis că va participa la manifestațiile din PMAN.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *