Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Înregistrat din a doua încercare.…

Înregistrat din a doua încercare. Mihai Stratulat va participa la alegerile parlamentare

Medicul Mihai Stratulat va candida din partea Partidului Democrat la alegerile parlamentare din 24 februarie. Consiliul electoral de circumscripție a luat decizia de a-l înregistra în cursa electorală, asta după ce Stratulat a colectat pentru a doua oară semnăturile necesare.

„Promit să am comportament electoral dictat de bunul simț și de educația pe care o am. Sa nu așteptați de la mine prea mult discurs politic pentru ca eu politician abia încep sa devin. Vă voi vorbi despre planurile mele pentru medicina națională și despre ideile pe care le am pentru cele doua sectoare care mă vor vota. Voi continua lupta pentru sănătatea micilor pacienți, precum am făcut-o și înainte”, a scris Stratulat pe pagina sa de Facebook.

Aceasta este cea de-a doua încercercare a lui Stratulat de a se înscrie în cursa electorală. Anterior Consiliul electoral de circumscripție a refuzat să îi înregistreze candidatura, precizând că au fost depistate mai multe nereguli în listele de semnături colectate de către grupul de inițiativă a lui Stratulat. Medicul va candida în circumscripția nr. 26 din partea Partidului Democrat.

Mihai Stratulat este fiul regretatului Petru Stratulat, fost medic neonatolog și pediatru, care în ultimii ani de viață a deținut funcția de vicedirector al Institutului Mamei și Copilului.

Pe parcursul anului 2018, Mihai Stratulat s-a evidențiat prin declarații dure despre problemele din sistemul medical. La 10 iulie curent, medicul a publicat pe o rețea de socializare un mesaj critic la adresa unor instituții medicale din capitală, acuzându-le că pentru a obține finanțare mai mare de la CNAM, majoritatea copiilor sunt diagnosticați cu pneumonie, internați în spital și tratați cu antibiotice. Atunci premierul Pavel Filip îi sugera medicului să se adreseze la CNA și Procuratură.