Înregistrat din a doua încercare. Mihai Stratulat va participa la alegerile parlamentare

Medicul Mihai Stratulat va candida din partea Partidului Democrat la alegerile parlamentare din 24 februarie. Consiliul electoral de circumscripție a luat decizia de a-l înregistra în cursa electorală, asta după ce Stratulat a colectat pentru a doua oară semnăturile necesare.

„Promit să am comportament electoral dictat de bunul simț și de educația pe care o am. Sa nu așteptați de la mine prea mult discurs politic pentru ca eu politician abia încep sa devin. Vă voi vorbi despre planurile mele pentru medicina națională și despre ideile pe care le am pentru cele doua sectoare care mă vor vota. Voi continua lupta pentru sănătatea micilor pacienți, precum am făcut-o și înainte”, a scris Stratulat pe pagina sa de Facebook.

Aceasta este cea de-a doua încercercare a lui Stratulat de a se înscrie în cursa electorală. Anterior Consiliul electoral de circumscripție a refuzat să îi înregistreze candidatura, precizând că au fost depistate mai multe nereguli în listele de semnături colectate de către grupul de inițiativă a lui Stratulat. Medicul va candida în circumscripția nr. 26 din partea Partidului Democrat.

Mihai Stratulat este fiul regretatului Petru Stratulat, fost medic neonatolog și pediatru, care în ultimii ani de viață a deținut funcția de vicedirector al Institutului Mamei și Copilului.

Pe parcursul anului 2018, Mihai Stratulat s-a evidențiat prin declarații dure despre problemele din sistemul medical. La 10 iulie curent, medicul a publicat pe o rețea de socializare un mesaj critic la adresa unor instituții medicale din capitală, acuzându-le că pentru a obține finanțare mai mare de la CNAM, majoritatea copiilor sunt diagnosticați cu pneumonie, internați în spital și tratați cu antibiotice. Atunci premierul Pavel Filip îi sugera medicului să se adreseze la CNA și Procuratură.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lider Moldovan

    A fost doar o fumigenă marca TIMP (Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk), ca și multe altele! Cum putea un pupincurist declarat al TIMP să nu fie acceptat la alegeri de CEC-ul (Comisia Electorală Centrală) al aceluiași TIMP?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *