Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (Galerie Foto) Excursie cu acces…

(Galerie Foto) Excursie cu acces limitat pentru jurnaliști la reședința prezidențială de la Condrița

Președintele Igor Dodon a avut o întâlnire cu jurnaliștii la reședința prezidențială de la Condrița. După conferința de presă care a durat aproape 2 ore, Igor Dodon le-a organizat reprezentanților mass-media o excursie de 15 minute, jurnaliștii având însă acces limitat, doar pe teritoriul adiacent complexului, nu și în interiorul vilei, despre care ZdG a scris recent că a fost renovată.

Întrebat de jurnaliști, cât a costat renovarea vilei, Igor Dodon a declarat că au fost cheltuiți banii alocați de către Cancelaria de Stat (180-200 de mii de lei). „Bani suplimentari în volume extraordinare nu au fost alocați”, a adăugat Dodon. Președintele susține că lucrări de reparație în exterior nu s-au făcut, iar în interiorul vilei- doar lucrări cosmetice, în bucătărie.  Lucrările de reparație, potrivit lui Dodon, au fost făcute de către angajații vilei.

Anterior Ziarul de Gardă a scris că la vila de la Condrița s-au făcut reparații de milioane. Oficial, Direcţia Generală pentru Administrarea Clădirilor Guvernului a organizat un concurs de oferte, alocând 197 de mii de lei (sumă fără TVA) pentru reparaţia podelelor casei de odihnă. Neoficial, însă, în vilă au avut loc lucrări de renovare mult mai costisitoare, despre care autorităţile strâng din umeri atunci când sunt întrebate.

Vila se află pe traseul Chișinău- Leușeni, la 30 de km de capitală, lângă s. Condrița. Teritoriul adiacent vilei cuprinde o suprafață de peste 500 de ha de pădure, îngrădită, iar accesul cetățenilor simpli este interzis. Conform datelor de la Cadastru, pe acest teren sunt amplasate 7 construcții. Cea mai mare este clădirea administrativă, cu o suprafață de 637 de m.p., celelalte având suprafețe între 452 și 19 m.p. Complexul mai cuprinde un lac artificial, un beci, dar și o fermă de animale.

Conferința de presă s-a desfășurat la o terasă acoperită

Jurnaliștilor le-a fost interzis accesul în interiorul vilei, pe motiv că este spațiul privat al președintelui

Igor Dodon a declarat că mobilier nou pentru vilă nu a fost procurat, a adus doar 1-2 televizoare de apartamentul său de lux din sectorul Buiucani
Igor Dodon i-a dus pe jurnaliști în beci. Acolo s-a lăudat cu o colecție diversă de vinuri, dar și conserve pentru iarnă.

În fața vilei se deschide o priveliște către lacul artificial amplasat pe teritoriul complexului
Președintele nu a spus cât a costat construcția terenului de joacă. Potrivit lui, terenul a fost construit pentru ca o dată la două luni aici să fie invitate pentru discuții familiile cu mulți copii