Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Dupa investigația ZdG, PPDA…

DOC Dupa investigația ZdG, PPDA îl denunță pe Igor Dodon pentru îmbogățire ilicită. Demersul făcut către ANI și Fisc

Membrii Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA) au adunat mai multe semnaturi și au formulat un demers pe care l-au expediat către Autoritatea Națională de Integritate (ANI) și Serviciul Fiscal de Stat (Fisc) prin care cer autosesizarea acestor instituții și verificarea cheltuielilor făcute de președintele R. Moldova, Igor Dodon, pentru toate vacanțele de lux, raportate la declarațiile de venit ale familiei acestuia. Ulterior, documentul urmează să fie expediat către Procuratura Generală, susține vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

Denunțul prin care PPDA îl acuză pe Dodon de îmbogățire ilicită vine după ce joi, 16 ianuarie, Ziarul de Gardă a publicat o investigație despre vacanțele de lux ale președintelui Igor Dodon din ultimul deceniu.

„Am expediat către Autoritatea Națională de Integritate și Serviciul Fiscal de Stat un demers, în care cer autosesizarea acestor instituții […]. Să fie aplicate metodele indirecte de estimare a veniturilor, prevăzute de Codul fiscal și să fie constatate circumstanțele evaziunii fiscale de proporții deosebite”, scrie Slusari pe Facebook.

La o zi de la publicarea investigației, și lidera PAS, Maia Sandu, a declarat că va face o sesizare la Procuratură pentru a cerceta sursa banilor preşedintelui Igor Dodon.

O investigaţie a Ziarului de Gardă  demonstrează că deşi a ocupat doar funcţii publice şi a declarat doar venituri din salariu, în ultimii 10 ani preşedintele Igor Dodon şi-a petrecut cel puţin 20 de vacanţe în mai multe staţiuni şi hoteluri de lux din lume. Şeful statului a fost cazat inclusiv într-o vilă din Grecia, în care doar o cameră costă până la 20 de mii euro pe noapte. Întrebat de unde a luat aceşti bani, Igor Dodon spune că preţurile vacanţelor nu au depăşit veniturile personale.