(doc) Ce avere declară primarul suspendat al municipiului Chișinău?

Pentru anul 2016,  Dorin Chirtoacă  declară  un salariu de  peste 136.000 lei obținuți din activitatea în Primăria mun. Chișinău.

Acesta are în proprietate un teren intravilan, evaluat la 300.000 lei și un teren sub construcție, evaluat  la peste 525.000 lei. Chirtoacă mai deține o casă de locuit, trei garaje, un beci și un sarai. Totodată, Chirtoacă mai deține un automobil marca Opel Astra evaluat la 28.400 lei și un BMW 318, evaluat la 96.000 lei.

La 21 iulie curent, Procuratura Anticorupţie a anunțat despre finalizarea urmăririi penale în dosarul parcărilor cu plată în care este învinuit edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, şi expedierea cauzei respective în instanţa de judecată. Potrivit actului de învinuire, primarul capitalei a comis acte de corupere pasivă, în variantă agravată şi infracţiunea de trafic de influenţă.

Miercuri, Judecătoria Buiucani a dispus prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arest preventiv la domiciliu emis pe numele lui Dorin Chirtoacă.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *