Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deputații PD înaintează moțiune de…

Deputații PD înaintează moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu

Deputații din fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat au înaintat, astăzi, 17 octombrie, moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Maia Sandu. Anunțul a fost făcut de către deputatul PD Andrian Candu în cadrul unui briefing de presă.

Moțiunea de cenzură înaintată de către deputații fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat la adresa Guvernului condus de Maia Sandu, urmează să fie înregistrata astăzi la Parlament. Potrivit democratului Andrian Candu, moțiunea se referă la două proiecte: protecție socială și domeniul economic.

„PD va depune astăzi moțiunea de cenzură, în mod regulamentar, solicitând colegilor din Parlament să susțină retragerea votului de încredere exprimat la învestirea Guvernului condus de Maia Sandu. Moțiunea a fost semnată de majoritatea membrilor PD care sunt astăzi în țară”, a declarat Candu.

Candu a comparat guvernul Filip, pe care l-a lăudat, cu cel condus de Maia Sandu, în adresa căruia a adus un șir de critici.

„În aceste 4 luni, Guvernul condus de Maia Sandu nu a făcut nimic, nu s-a făcut nimic, nu s-a adus nimic pentru cetățenii Republicii Moldova.

Dacă e sa vorbim de calitatea guvernării, nicio propunere nu a fost făcută în domeniul social sau economic, inițiativele bune pe care le-a avut PD pentru oameni au fost anulate sau suspendate de actuala guvernare. E doar o luptă împotriva opoziției.

Guvernul nu vine cu inițiative pentru a proteja interesele cetățenilor. Nu a venit cu nicio inițiativă care să ajute mediul de afaceri”, a mai spus Candu.

Moţiunea de cenzură asupra activităţii Guvernului poate fi iniţiată de cel puţin 1/4 din numărul deputaţilor aleşi și se supune dezbaterii în prima zi de şedinţă plenară a săptămînii următoare datei depunerii.

Moţiunile de cenzură se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor aleşi.

Guvernul condus de Maia Sandu a fost învestit al 8 iunie curent. La 14 iunie, PDM a anunțat că se retrage de la guvernare.