Decizia Partidului Popular European legată de participarea la alegerile parlamentare

Partidul Popular European din Moldova (PPEM), condus de vicepremierul Iurie Leancă, anunță că nu va participa la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Decizia a fost luată de Consiliul Național al formațiunii care s-a întrunit joi, 27 decembrie.

PPEM anunță că nu va înainta nici listă de partid pentru circumscripția națională și nici candidați pe circumscripțiile uninominale. În același timp partidul lui Iurie Leancă anunță că va sprijini candidații din circumscripții electorale „care împărtășesc aceleași valori pro-europene”.

„În situația dată, o fragmentare excesivă a segmentului de centru-dreapta ar putea facilita procesul câștigării alegerilor de către Partidul Socialiștilor, fapt care ar însemna blocarea pe o perioadă nedeterminată a parcursului european al Republicii Moldova și a reformelor demarate de guvernele anterioare. Astfel, pentru a nu admite asemenea scenarii, s-a decis că PPEM nu va participa la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019”, anunță PPEM printr-un comunicat.

Partidul Popular European din Moldova este o formațiune politică de centru-dreapta fondată la 23 martie 2015 de un grup de foști membri ai Partidului Liberal Democrat în frunte cu Iurie Leancă. În ultimii ani reprezentanții PPEM au făcut parte din coaliția de guvernare alături de Partidul Democrat din Moldova și deputații neafiliați.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. baba Vera

    “…Leancă anunță că va sprijini candidații din circumscripții electorale „care împărtășesc aceleași valori pro-europene”. – Poezioare cunoscute. Parcă le-am auzit la alegerile prezidenţiale, municipale… Ce-i drept, le recita nu Leancă, ci partenerul de coaliţie, PD-ul. Aceasta, însă, nu schimbă cu nimic esenţa şi sensul ASCUNS al mesajului…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *