Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   De la Partidul Popular European…

De la Partidul Popular European la Blocul electoral „Iurie Leancă”

Partidul Popular European din Moldova (PPEM), a anunţat prin liderul său, Iurie Leancă că va participa la alegerile locale din 14 iunie. Astfel, această formaţiune va intra în cursa electorală pentru locale în cadrul unui bloc electoral. Din el vor face parte încă trei partide: Partidul Liberal Reformator, Partidul Acţiunea Democratică şi Partidul „Democraţia Acasă”. Anunţul a venit astăzi, 15 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ion Hadîrcă, preşedintele liberal-reformatorilor a anunţat că semnarea înţelegerii pentru formarea acestui bloc a fost făcută astăzi, iar liderul acestui bloc a fost ales Iurie Leancă. „Vedem că s-a creat un orizont de decepţionare faţă de actuala coaliţie monstruase şi cred că noi vom oferi o alternativă viabilă şi coerentă pentru această guvernare”, a anunţat Hadîrcă.

Astfel acest bloc va purta denumirea completă de „Blocul Platforma Popular Europeană Iurie Leancă”, prescurtat „Blocul Iurie Leancă”. Fostul premier a explicat acest pas prin faptul că „s-a decis ca în rând cu denumirea blocului să fie inclus numele Iurie Leancă pentru ca cetăţenii să ne poată identifica mai uşor pe buletinele de vot. Astfel avem obiectivul să unim toate forţele democratice de dreapta”, a declarat fostul premier.

Amintim că PPEM nu a primit dreptul de a participa la alegerile locale,nefiind înregistrat de către Ministerul Justiţiei. Anterior această denumire de Partidul Popular European a fost rezervată de foştii săi colegi din Partidul Liberal Democrat.

Leancă a mai anunţat că nu vor înceta acţiunile de a înregistra acest proiect politic, „vom continua demersurile pentru deschiderea PPEM-ului astfel construind cea mai puternică mişcare de dreapta, care va uni mai multe partide proeuropene”, a mai precizat fostul premier.

Totodată Leancă a anunţat că blocul condus de el va desemna propriul candidat la alegerile primarului capitalei, iar în cel mai scurt timp acestă candidatură va fi făcută publică.