Cine sunt președinții celor trei fracțiuni parlamentare și cum rămâne cu Blocul ACUM

În cadrul primei ședințe a Parlamentului a avut loc formarea a trei fracțiuni politice: PDM, PSRM și Partidul „Șor”. Doar deputații Blocului ACUM nu au anunțat încă despre formarea unei fracțiuni comune.

Astfel, fracțiunea PSRM va fi condusă de Zinaida Greceanîi. Funcția de vicepreședinte i-a revenit lui Corneliu Furculiță, iar secretar al fracțiunii a fost numit Vasile Bolea.

Democrații au anunțat că l-au ales președinte al fracțiunii pe Pavel Filip, fără a preciza cine va ocupa funcția de vicepreședinte și secratar.

Ilan Șor a fost ales la rândul său președinte al fracțiunii Partidul „Șor”. Funcția de vicepreședinte al acestei fracțiuni o va ocupa Pavel Jardan, iar funcția de secretar i-a rvenit Mariei Albot.

În cadrul ședinței, doar Blocul ACUM nu a anunțat despre formarea unei fracțiuni.

Blocul ACUM rămâne unit. În ce privește formele și formulele în care care va activa în actualul Parlament, vom veni cu un răspuns în numărul de zile oferite de articolul 4, alineatul 3 din Regulamentul Parlamentului”, a spus Andrei Năstase, copreședinte al Blocului ACUM.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, în termen de 10 zile de la prima ședință, sunt constituite fracţiunile parlamentare, care funcţionează în baza regulamentului propriu.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *