Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ce partide reprezintă cei trei…

Ce partide reprezintă cei trei primari reținuți de CNA

În urma perchezițiilor de astăzi, 11 aprilie 2017, Centrul Național Anticorupție anunță că au fost reținute 19 persoane, printre care și primarii localităților Cimișeni, Corlăteni și Chioselia Mare. Toți trei au fost aleși primari, la alegerile locale din 2015, din partea Partidului Liberal Democrat (PLDM), dar doi dintre ei au trecut între timp la Partidul Democrat (PDM).

Valentina Pisarenco, primara satului Cimișeni, raionul Criuleni, a fost aleasă în funcție din partea Partidului Liberal Democrat, dar, ulterior, a aderat la Partidul Democrat. La fel a făcut și Anatolie Baciu, primarul satului Corlăteni, raionul Râșcani. Ales pe listele PLDM la alegerile din 2015, la începutul lui 2016 acesta a trecut la PDM. Atât Baciu cât și Pisarenco figurează în lista primarilor democrați de pe site-ul formațiunii, pdm.md.


Al treilea ales local, reținut astăzi de CNA pentru 72 de ore, este Svetlana Cealîcu, primara satului Chioselia Mare, raionul Cahul, aleasă tot din partea PLDM.

În urma alegerilor locale din iunie 2015, candidaţii Partidului Democrat au obţinut victoria în 287 de localităţi. Între timp, numărul primarilor democraţi, conform site-ului formaţiunii, a ajuns la aproape 400, PD reuşind să atragă peste 100 de primari independenţi sau de la alte partide, în special de la Partidul Liberal Democrat. Ca rezultat, în prezent, aproape jumătate din cei 898 de primari din R. Moldova sunt afiliaţi Partidului Democrat.

Citiți și: De ce „migrează” primarii