Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Vladimir Moscalciuc, alias „Makena”, și-a…

Vladimir Moscalciuc, alias „Makena”, și-a aflat sentința pentru asasinarea unei autorități criminale rivale

Makena, decorat în penitenciar de mitropolitul Vladimir

Liderului organizaţiei criminale „Makena”, Vladimir Moscalciuc, a fost condamnat la 21 de ani de închisoare pentru comandarea și organizarea asasinării, în 2008, a unei autorități criminale rivale. Anterior, cei cinci executori ai crimei au fost condamnați la pedepse cu închisoarea pentru un termen de 13 ani, potrivit unui comunicat emis de procurori.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că omorul a avut loc într-un penitenciar cu regim închis din țară, cu atragerea în calitate de executori a membrilor grupului infracțional din acelaşi penitenciar.

În urma loviturilor aplicate cu obiecte dure, în regiuni vitale ale corpului, victima a decedat la locul faptei. Ulterior, executorii au transportat corpul neînsuflețit la un alt etaj al penitenciarului, pentru a ascunde urmele faptei infracționale”, declară procurorii.

PCCOCS menționează că motivul lui Vladimir Moscalciuc a fost „dorinţa de fortificare a poziţiei organizaţiei criminale conduse de el în raport cu alte organizaţii criminale”, precum şi „să tăinuiască unele informaţii relevante altor infracțiuni similare”. 

„Makena” le-a promis executorilor privilegii şi avansare ierarhică în cadrul organizaţiei criminale conduse de el.

Vladimir Moscalciuc, alias „Makena”, se află în detenție și pentru crearea şi conducerea organizaţiei criminale cu același nume, precum şi pentru infracţiuni de şantaj şi pregătire de omor.

Această cauză penală rezultată în sentința executorie anunțată a fost reluată în contextul obţinerii recente a unor informaţii relevante cauzei, cu sprijinul Administrației Naționale a Penitenciarelor în cadrul dosarului penal investigat în privinţa organizaţiei criminale „Makena” de către procurorii PCCOCS și ofițerii INI.