Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Piese auto de contrabandă…

VIDEO Piese auto de contrabandă de 6 de milioane de lei. Percheziții în Chișinău și în alte orașe ale țării

Sursa: PCCOCS

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și ofițerii Poliției de Frontieră anunță joi, 2 mai, despre deconspirarea unei scheme de contrabandă cu piese auto din UE și Marea Britanie în valoare de circa 6 milioane de lei.

Banii au fost ridicați în urma a peste 10 percheziții desfășurate în Anenii Noi, Chișinău, Criuleni, Orhei și Ungheni. Procurorii au atribuit statutul de bănuit pentru patru bărbați cu vârste de 34-49 de ani.

Astfel, conform unui comunicat de presă al PCCOCS, oamenii legii au indisponibilizat peste 100 de injectoare, zeci de motoare și cutii de viteză, baterii electrice, rampe de presiune și accesorii pentru automobile.

De asemenea, au fost ridicate 20 de pașapoarte tehnice ale automobilelor din Marea Britanie, registre, date despre transferuri bancare prezumptiv legate de infracțiunea investigată, dar și două agende cu lista pieselor auto aduse în Moldova, în afara controlului vamal.

„Scopul acestora era să le pună ulterior în vânzare, la stațiile de dezasamblare. Urmare a perchezițiilor, celor patru bărbați cu vârste de 34-49 ani le-a fost atribuit statutul de bănuit.

Menționăm, în privința unuia din ei procurorii PCCOCS au trimis spre examinare Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, un dosar penal anunțat public în iulie 2023 – contrabandă cu trei automobile furate din statele UE și importate din Lituania în Moldova, în valoare de peste 1.000.000 de lei”, se menționează în comunicatul Procuraturii.

Investigațiile continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.