Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Circa șase milioane de…

VIDEO Circa șase milioane de țigări, camuflate într-un camion condus de un cetățean ucrainean au fost depistate la vama Costești

Oamenii legii anunță joi, 11 august, că au anihilat o tentativă de contrabandă la ieșirea din R. Moldova, prin postul vamal Costești, unde au fost depistate aproximativ șase milioane de țigarete. Cazul ar fi avut loc cu implicarea unui camion care transporta din Ucraina spre România cărbune din lemn. 

Șoferul camionului, cetățean al Ucrainei, în vârstă de 59 de ani, care ar fi refuzat să ofere informații echipei de investigație, a fost reținut pentru 72 de ore, pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală, anunță SIS.

„Acesta avea aplicat sigiliu vamal pe remorcă, așa cum camionul se afla în tranzit – spațiu în care fusese camuflată marfa de contrabandă. În baza informației operative a fost dispusă efectuarea controlului fizic detaliat, inclusiv prin scanare. Imaginile obținute au semnalat suspiciuni referitor la natura mărfurilor declarate și respectiv transportate”, se arată într-un comunicat emis de Serviciul de Informații și Securitate (SIS).

Astfel, a fost dispusă eliminarea sigiliului vamal și verificarea compartimentului marfar, iar în rezultat s-au depistat camuflate de-a lungul prelatei, după saci, 600 cutii, în care se aflau 299.996 pachete de țigări cu timbru de acciz autohton.

„După reținerea camionului, oamenii legii au efectuat percheziții la un depozit din raionul Edineț, unde a fost depistat același tip de cărbune din lemn, transportat oficial în camion. Acolo, a fost stabilită prezența altor 100.000 de pachete de țigări, care conțin două milioane de țigări de aceeași marcă și care ar fi urmat și ele să facă obiectul  transportării ilegale”, se mai arată în comunicat.

Marfa și mijlocul de transport au fost indisponibilizate până la luarea unei decizii pe caz.

În continuare, procurorii PCCOCS de comun cu Serviciul Vamal și SIS întreprind tot spectrul de măsuri necesare pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunii.

Procurorii PCCOCS în comun cu Serviciul Vamal și SIS desfășoară acțiunile de urmărire penală.