Un nou mesaj public de la soția bărbatului ucis în centrul Chișinăului: Scrisoarea care nu va ajunge niciodată la destinatar

„Plâng, apoi iar plâng ore întregi, fiindcă realizez faptul că sunt cu mâinile legate. Realizez că sunt în situația când nu pot face nimic absolut decât să postez informații sperând că o să fiu auzită și ajutată. Oameni buni, dacă aveți cineva video sau foto din acea noapte, vă rog frumos expediați-le, măcar anonim. Sunt disperată, nu știu ce să mai fac. Încerc să acumulez informații ca sa pot cu ceva măcar ajuta să meargă examinarea cazului cât mai transparent și să nu fie lăsat pe ani de zile, fiindcă stiu că la noi e posibil așa ceva, cum și a mai fost”. Așa începe un nou mesaj postat pe o rețea de socializare de Alisa Ceraniova, soția lui Sergiu, bărbatul de 30 de ani, decedat după ce a fost bătut de mai mulți luptători de K1. Până la această oră, două persoane au fost reținute. 

„Beau a câta pastilă de calmare și văd ca ea nu-și mai face efectul. Nu știu cum să mai privesc lucrurile, nu mai am cuvinte ca sa mă expun corect și coerent. Știu și realizez că peste o perioadă de timp copilașul meu mă va întreba adevarata cauza a decesului tatălui său, și eu atunci ce mă fac? Cum mă uit în ochișorii copilului meu ? Ce îi spun ? Îi spun că el e acolo lânga Dumnezeu și ne privește din ceruri? Îi spun că el e acolo și ne iubește tot atât de mult? Sau îi spun că a fost într-atât bătut, că culoarea pielii lui nu se diferenția de pasta albastră de la stilou, sau poate să îi spun cum a afirmat intr-un comentariu Trocin, antrenorul sportivului nostru K1, Ignat, că „este convins că mass-media și rețelele de socializare publică informatii absolut incorecte”? Și că „Ignat nu poartă nici o vină?” Sau îi spun copilașului meu că tăticu său din simpla initiativă de a ajuta o domnișoară și-a găsit moartea ….. Îi spun că taică-su stând jos la pamânt a fost lovit cu mii de picioare în cap și în tot corpul până a ajuns în comă? Îi spun că nici măcar urgența nu l-a putut ajuta? Cum să-i spun ca sportivii noștri au hotarât că ei își pot piermite să își iasă din minți în halul ăsta ca să își pună puterile lor de campioni cu un simplu bărbat care a vrut să ajute o domnișoară? Unde e dreptatea ? Are dreptul să-ți aplice puterile cu atâta cruzime până ajunge omul în comă și își varsă sângele?”, scrie Alisa.

Citiți și:

Ultimele detalii despre crima din centrul capitalei. Cine sunt persoanele reținute și de la ce a început conflictul

Primul luptător de K1 reținut în dosarul crimei din fața unui club de noapte. Fotografie comună cu vicepreședintele Parlamentului

Noi detalii despre crima din fața unui club de noapte din Chișinău

La ce etapă se află dosarul în care figurează fostul luptător de K1, actualul deputat, Constantin Țuțu

„Apar în diferite publicații, comentarii de genul ca „Ignat și prietenii lui nu erau de vină, că ei s-au apărat”. Serios ? Voi chiar credeți în asta? Dacă tot ei conduc dreptatea, de ce după imediata întâmplare nu erau nici unul la fața locului? Și că după câteva minute după cele întâmplate erau doar cei care stăteau la pamânt de ceva timp fără să se miște și plini în sânge? Unde ? Unde erau ei ? Unde au fugit ? Doar ei s-au apărat?! Dacă au dreptatea lor și ei s-au apărat, de ce au fugit ? De ce nu au rămas la fața locului să vină poliția și să se clarifice?”, se întreabă Alisa Ceraniova.

„De ce acum eu mă gătesc poimâine (marți) să-mi înmormântez soțul? De ce domnișoara aia este acum cu mâna în ghips ? Asta e dreptatea lor, da ? Asta este informația „incorecta” postată de mass-media cum spune antrenorul sportivului K1? Dacă ei tot scriu că erau mai mulți la număr, cei care erau împreună cu soțul meu, nu era oare să fie o egalitate? Nu era să fie soțul meu acum viu? Dacă soțul meu l-a atacat (cum scriu ei ) de ce nu a rămas să depună o plângere, sau cel puțin îl punea jos cu profesionalism printr-o lovitură de sportiv și atât, pentru că asta au învățat, să fie totul profesional. Nu era nevoie să-l aducă la dezbatere de oase și țesuturi, dezbateri și refuzuri de organe. Dacă era contrariul la cele spuse de mine, de ce martorii oculari afirmă altfel ? Erau prezenți oameni care au încercat să-i acorde primul ajutor medical soțului și care afirmaă că la moment nu mai era nimeni acolo în câteva secunde, pe când sotul meu se îneca iî singele care se vărsa din el… Aici nu poate apărea idea care a fost expusa de antrenor precum că: „l-au recunoscut pe Aurel pentru că era de față acolo. Evident că lumea nu a memorizat fețele pe care nu le cunoaște, dar l-au memorizat pe dânsul și de asta el merge acum ca suspect principal’’. Chiar deloc, nu-l învinovățesc că așa vreau eu, sau că Aurel e Campion. Cum nu l-am stiut eu și soțul meu înainte de noaptea aia blestemată așa și nu vreau să-l mai știu. Sunt martori prezenți în conflict, martori care erau la fața locului, care au acordat primul ajutor. Vreau dreptate pentru fapta făcută și nu contează cine a facut-o. Vreau dreptate și atât. Vreau ca toată „banda aia de sportivi” care era în seara aceea deasupra soțului meu lovind cu cruzime să fie pedepsiți…, pedepsiți cu cruzime, cum ne-au pedepsit și ei pe noi, lasându-ne singuri, fară tată și fără soț”, scrie Alisa Ceraniova.

Două persoane au fost reținute, până la această oră, în dosarul morții unui bărbat de 30 de ani, după o bătaie care a avut loc în centrul capitalei, în fața unui centru comercial și club de noapte. Prima persoană reținută este Mihai Pârgaru. Pe numele acestuia a fost aplicat mandat de arestare pentru 30 de zile. Duminică, 27 mai, a fost reținut și Aurel Ignat, cel despre care se spunea că era, de fapt, prima persoană reținută. 

Citiți și: Primul luptător de K1 reținut în dosarul crimei din fața unui club de noapte. Fotografie comună cu vicepreședintele Parlamentului

Constantin Țuțu și Mihai Pârgaru

Mihai Pârgaru

Mihai Pârgaru, luptător de K1, anchetat în cazul crimei din fața unui club de noapte din capitală își va petrece următoarele 30 de zile în arest. Mandatul de arestare pe numele său a fost aplicat de Judecătoria Chișinău, oficiul Râșcani. El a fost reținut pentru 72 de ore sâmbătă, 26 mai. Mihai Pârgaru este luptător de K1. Acesta apare în mai multe fotografii alături de deputatul PDM, Constantin Țuțu, și el, fost luptător de K1. Într-o altă poză, Pârgaru este alături de Țuțu și Vladimir Vitiuc, vicepreședintele Parlamentului R. Moldova. Conform informațiilor de pe profilul său de pe o rețea de socializare, Pârgaru ar fi născut în februarie 1998, având 20 de ani. Acesta este originar din Sângera, mun. Chișinău.

Mihai Pârgaru, în centru, între deputații Constantin Țuțu și Vladimir Vitiuc

„E luptă pentru bărbaţi, lovituri cu coatele, picioarele şi genunchii. Ceea ce îmi place. Din 2009 practic muay-thai şi nu am de gând să mă opresc aici. Vreau să ajung la turneele KOK, dar şi alte competiţii prestigioase”, declara luptătorul Mihai Pârgaru, pentru Publika tv, în aprilie 2017, în timpul unui concurs organizat de Constantin Țuțu  dedicat primului său antrenor.

Aurel Ignat

Duminică, 27 mai, a fost reținut și Aurel Ignat, cel despre care soția victimei afirma că ar fi principalul suspect în dosar. Aurel Ignat va împlini 23 de ani în luna octombrie. El este campion european la Muay Thai (2016) și medaliat cu bronz la campionatul mondial de Muay Thai (2017). Prime TV scrie că pe 11 decembrie 2016, Aurel Ignat a câştigat piramida la Gala KOK World Grand Prix, care a avut loc la Chişinău, şi a obţinut, astfel, dreptul de a se bate cu posesorul centurii de campion, în categoria de 85 kilograme, Constantin Ţuţu, actualul deputat din Parlamentul R. Moldova. Duelul între ei nu a mai avut însă loc, deoarece Ţuţu a decis să-şi încheie atunci cariera sportivă. „Îl cunosc foarte bine pe Ignat. Ştiu că este un sportiv bun, de perspectivă, perseverent, munceşte foarte mult, este patriot, de aceea şi am decis să-i dau centura”, declara Țuțu, pentru sursa citată, cu referire la Aurel Ignat. Pe lângă centură, Țuțu i-a „cedat” lui Ignat  și antrenorul, pe Nicanor Trocin, cel care l-a antrenat pe Țuțu, iar acum, pe Ignat. Sâmbătă, Trocin declara pentru ZdG că așteaptă ca organele de drept să elucideze cazul.

Citiți și: Ultimele detalii despre crima din centrul capitalei. Cine sunt persoanele reținute și de la ce a început conflictul

Primul luptător de K1 reținut în dosarul crimei din fața unui club de noapte. Fotografie comună cu vicepreședintele Parlamentului

Noi detalii despre crima din fața unui club de noapte din Chișinău

La ce etapă se află dosarul în care figurează fostul luptător de K1, actualul deputat, Constantin Țuțu


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Trebue discalificati,ei au facut de rusine sportul moldovenesc.Apoi judecati pe viata,sunt periculosi pentru societate.Da cine e antrenorul,el tot trebue tras la raspundere pentru ca a educat niste criminali,nu sportivi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *