Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un minor condamnat pentru omorul…

Un minor condamnat pentru omorul adolescentei din Strășeni, acuzat de agresarea sexuală a unui coleg

Unul dintre minorii condamnați pentru omorul adolescentei din Strășeni, în noaptea de 25 noiembrie 2016, riscă 12 ani de închisoare pentru acțiuni cu caracter sexual și nesupunerea prin violență cerințelor legitime ale administrației Penitenciarului nr. 13 din Chișinău, acolo unde este deținut. Procuratura Generală (PG) anunță că pe numele acestuia au fost înaintate alte două capete de acuzare.

Într-un comunicat de presă al PG, se precizeză că în intervalul lunilor noiembrie – decembrie 2017, inculpatul, fiind deţinut în penitenciarul nr.13 din Chişinău, a agresat sexual un alt coleg de celulă, aplicându-i, inclusiv, multiple lovituri, iar ulterior, și-a îndemnat alţi patru colegi de celulă să agreseze sexual victima, căreia i-au fost cauzate leziuni corporale.

„De asemenea, pe 1 ianuarie curent, în celula în care se deţinea inculpatul, au fost auzite zgomote, iar la solicitările colaboratorilor penitenciarului de a respecta condiţiile de detenţie, acestea au fost neglijate, în repetate rânduri. După sosirea grupei operative, inculpatul a chemat deţinuţii la nesupunere în grup, numind colaboratorii instituţiei cu cuvinte necenzurate. În continuare, inculpatul a lovit doi gardieni cu un obiect metalic, iar după ce i-au fost imobilizate mâinile, agresorul a lovit cu piciorul un alt supraveghetor”, se arată în cpmunicatul PG.

Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat în judecată cauzele penale de învinuire a inculpatului şi complicilor săi. Dacă vor fi recunoscuţi culpabili de cele incriminate, ei riscă să petreacă încă 12 ani după gratii.

La 26 aprilie 2017, cei patru minori din Strășeni care au săvârșit în noaptea de 25 noiembrie 2016 omorul unei adolescente din aceeași localitate au primit sentințe de condamnare. În timp ce trei dintre autorii omorului au fost condamnați la câte șase ani și opt luni de închisoare, al patrulea minor, care la momentul crimei avea 13 ani, se află în libertate, deoarece Codul Penal şi cel de Procedură Penală nu permit organelor de drept reţinerea şi nici anchetarea copiilor care nu au împlinit vârsta de 14 ani

Părinţii suspecţilor de la Străşeni: Între divorţuri şi puşcărie