Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un cetățean străin, reținut pentru…

Un cetățean străin, reținut pentru şantaj

Oamenii legii au reținut un cetăţean străin, în vârstă de 35 de ani, care deţinea funcţia de director al unei firme din domeniul alimentaţiei publice din capitală, pentru comiterea actelor de şantaj.

Reţinerea a avut loc în incinta localului pe care îl administra în sectorul Râşcani al capitalei şi a fost posibilă ca urmare a acţiunilor speciale de investigaţii planificate şi desfăşurate în comun. Potrivit informaţiilor preliminare, acumulate în cadrul procesului de documentare a bănuitului a fost constatat precum că acesta l-ar fi şantajat pe un conaţional de-al său, în vârstă de 63 ani. Bănuitul cerea 3500 de dolari SUA pentru ai reîntoarce actul de identitate, sustras anterior de la victimă.

Flagrantul reţinerei a fost efectuat cu documentarea video a acţiunilor angajaţilor forţelor de drept, în cadrul percheziţiilor autorizate demarate la sediul firmei bănuitului, au fost depistate şi ridicate mai multe copii a actelor de identitate pe numele mai multor persoane străine, purtători electronici de informaţii, precum şi ştampile dubioase.

Ca urmare, persoana bănuită a fost reţinut pe un termen de 72 de ore şi este cercetată penal pentru şantaj. Potrivit legislaţiei în vigoare, pentru comiterea unei asemenea infracţiuni este prevăzută o pedeapsă cu privaţiune de libertate pe un termen de la 5 până la 7 ani.