Ultima oră. Procuratura vine cu noi detalii despre crima din centrul capitalei. Numele persoanei anunțate în căutare

Mihai Pârgaru, unul dintre suspecții din dosarul bătăii soldate cu decesul lui Sergiu Bejenaru, de lângă un club din Capitală, rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel a respins demersul avocatului bănuitului, care a cerut eliberarea acestuia. Pârgaru a fost reținut în data de 25 mai, iar în 27 mai, pe numele lui a fost eliberat mandat de arestare pentru 30 de zile, anunță Procuratura Generală într-un comunicat de presă.

Potrivit materialelor anchetei, în data de 19 mai, în timpul unei altercații în parcarea unui centru comercial, Pârgaru, alături de alți doi tineri, Aurel Ignat și Eugeniu Deliu, i-ar fi aplicat multiple lovituri lui Sergiu Bejenaru. Printre victime au fost Ion Bejenaru și Sergiu Bradu. La Institutul de Medicină Urgentă, cei doi au fost audiați de polițiști, dar au refuzat să depună plângere și au afirmat că traumatismele sunt urmare a căderii de pe scară. În aceste circumstanțe, a fost înregistrat un proces penal pentru huliganism. În aceeași zi, a fost pornită încă o cauză penală pentru huliganism, vătămare intenţionată gravă și medie a integrităţii corporale sau a sănătăţii, comisă de mai multe persoane.

Din cauza traumatismelor, Sergiu Bejenaru a murit la spital, în noaptea de 24 spre 25 mai. Ulterior, fratele victimei, Ion Bejenaru, a depus o plângere la poliție, prin care a cerut să fie recunoscut în calitate de parte vătămată. Plângeri au mai fost depuse, în aceeași zi, de către mama și concubina lui Sergiu Bejenaru.

În urma unui complex de acțiuni de urmărire penală, inclusiv audierii martorilor și studierii imaginilor de pe mai multe camere de supraveghere au fost identificate persoanele implicate în comiterea infracțiunii.

Astfel, la data de 25 mai, a fost reținut și audiat în calitate de bănuit Mihai Pârgaru. Două zile mai târziu, în baza demersului procurorului, instanța a dispus aplicarea în privința acestuia a măsurii preventive – arestul preventiv pentru 30 de zile.

La data de 27 mai a fost reținut și audiat în calitate de bănuit Aurel Ignat, peste două zile fiind eliberat mandat de arestare de 30 de zile pe numele acestuia.

Ambii au fost puși sub învinuire pentru huliganism, vătămare intenţionată gravă și medie a integrităţii corporale sau a sănătăţii, comisă de mai multe persoane, soldată cu decesul victimei.

Încă un suspect, bănuit de complicitate la comiterea acestor crime este acum căutat de poliție.

În prezent au loc acțiuni de urmărire penală în scopul acumulării probelor și remiterii cauzei penale în instanța de judecată. Dacă vina inculpaților va fi demonstrată, ei riscă până la 15 ani de închisoare, anunță Procuratura Generală.

Radiografia unei crime: Nu există imagini video

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Lider Moldovan

    DE CE NU ESTE CERCETAT PENAL NICANOR TROFIM?

    Bandiții care l-au ucis pe Sergiu Begenaru au fost pregătiți pentru omucidere de așa numitul antrenor de arte marțiale Nicanor Trofim. În mod sigur, că bandiților nu li s-a spus că un luptător K1 nu trebuie să agațe fete – fetișcane și apoi să se implice în bătăi banditești cu aplicarea loviturilor cauzatoare de moarte. La antrenamente luptătorii (bandiții?) K1 au căști de protecție, iar pe Sergiu Begenaru l-au lovit în cap vreo 6-7 inși și nu avea cască de protecție. Trebuie ca acestui individ, care se numește antrenor să i se interzică să se mai apropie de sportivi pentru totdeauna. Apropo, de ce nu este cercetat penal pentru implicarea în pregătirea ucigașilor?

  2. Lilian 007

    CINE ÎL PROTEJAZĂ PE CONDUCĂTORUL HAITEI NICANOR TROFIM?

    Stăpânul unui câine de luptă, dacă animalul lui mușcă pe cineva este tras la răspundere. Iar Nicanor Trofim, după ce discipolilii lui au atacat în HAITĂ de 6-7 inși și-au ucis un om, acum îi atacă el pe ziariști. Oare acest așa zisul antrenor Nicanor Trofim n-are protecția stăpânului justiției moldovenești Plahotniuc?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *