Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ! Percheziții la fostul…

ULTIMA ORĂ! Percheziții la fostul sediu al PDM din stada Armenească

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) efectueaza joi dimineață mai multe percheziții la fostul sediul al Partidului Democrat din strada Armenească.

UPDATE 8:28 Reprezentanții PCCOCS ne-au confirmat că desfășoară acțiuni de urmărire penală la sediul PDM și ne-au comunicat că vor reveni în scurt timp cu mai multe detalii.

Solicitată de către ZdG, procuroarea Maria Vieru ne-a confirmat informația.

Confirm. PCCOCS efectueaza perchezitii la sediul PDM. Acțiunile procesuale au loc în cadrul investigațiilor pe unul din dosarele vizând frauda bancara”, ne-a comunicat procuroarea Maria Vieru.

Pe de altă parte, Ernest Vardanean, consilierul președintelui Igor Dodon anunță pe pagina sa de Telegram că Procurorul General, Alexandr Stoianoglo va veni astăzi în Parlament cu informații compromițătoare legate de liderii PRO-Moldova, Andrian Candu, Vladimir Cebotari și Sergiu Sîrbu.

În legătură cu mesajul lui Vardanean, responsabilii din cadrul PG ne-au comunicat că „Procuratura Generală va informa de sine stătător atunci când va avea ceva de comuncat despre activitatea instituțională”.

În iulie 2019, dată cu plecarea democraților de la putere, PDM a anunțat că nu-și mai poate permite întreținerea sediului de pe strada Armenească.

Atunci, ex-premierul Pavel Filip, actual președinte al Partidului Democrat din Moldova, a declarat că nu știe câți bani se achita pentru sediul formațiunii, amplasat chiar în curtea interioară a Procuraturii.

Potrivit Raportului privind gestiunea financiară, depus la CEC, în 2018, PDM a cheltuit pentru întreținerea tuturor sediilor din țară ale partidului 4,1 milioane de lei. Suma este considerent mai mare decât cheltuielile din 2017 pentru sedii – 594 de mii de lei.