Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ/ CSP a desemnat…

ULTIMA ORĂ CSP a desemnat un nou adjunct interimar al procurorului-șef al PA. Cu ce avere vine în funcție

Aliona Nesterov este noua adjunctă interimară a procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție (PA). Decizia a fost luată vineri, 9 septembrie, de către membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

Potrivit magistrat.md, în 2016, Nesterov a fost numită în funcția de procuroră în Procuratura municipiului Chișinău. În 2011, CSP a propus procurorului general de atunci candidatura absolventei Institutului Naţional al Justiţiei, Aliona Nesterov, pentru a fi numită în funcţia de procuroră în Procuratura sectorului Ciocana municipiul Chişinău cu conferirea gradului de clasificare – jurist de rangul al III-lea. 

Conform celei mai recente declarații de avere și interese personale, în 2021, Nesterov a obținut venituri salariale în valoare de 351 407 de lei din funcția de procuroră în cadrul PA.

Familia Nesterov deține două apartamente. Unul de 63,600 de metri pătrați care ar valora 377 028 de lei, obținut printr-un contract de donație, altul de 49,8 de metri pătrați, obținut printr-un contract de vânzare-cumpărare, care ar valora 279 853 de lei.

Noua adjunctă interimară a procurorului-șef al PA deține un autoturism Toyota Auris Plus care ar valora 138 de mii de lei.