Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Traficau persoane și le impuneau…

Traficau persoane și le impuneau să cerșească

Trei persoane cu vârste cuprinse între 35-40 de ani, domiciliate în raionul Călărași, suspectate de trafic de persoane, au fost reținute de poliție pentru 30 de zile. Suspecții au racolat cinci moldoveni de 19-38 de ani, printre care și un minor, pe care i-au dus în Federația Rusă, să câștige bani din cerșit.

În urma investigațiilor efectuate, oamenii legii au stabilit că victimele au fost transportate în Federația Rusă, cu pretextul de a acumula mijloace financiare pentru tratamentul unui copil. Astfel, traficanții au perfectat actele victimelor, le-au procurat bilete pentru transportul feroviar și i-au însoţit în Rusia.

Ajunși în Federația Rusă, victimele au fost adăpostite în apartamente închiriate de către suspecți, după care duși în locurile special destinate practicării cerşetoriei. Banii acumulați erau transmiși suspecților, iar pentru munca prestată victimele nu erau remunerate. Astfel, ca urmare a unei informații operative, victimele au fost identificate și transportate în R. Moldova.

Ca urmare a perchiziției efectuate de către poliție la domiciliul suspecților, au fost acumulate probe pe caz, în baza cărora s-a inițiat o cauză penală. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Traficul de ființe umane”se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 ani.