Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Reținut și cercetat penal pentru…

Reținut și cercetat penal pentru jaf

Oamenii legii au reținut un tânăr, după ce acesta ar fi jefuit, în plină stradă, o femeie din sectorul Buiucani al capitalei.

Incidentul s-a produs la 6 martie curent, în jurul orelor 23:00, pe str. N.Costin din sectorul Buiucani. O femeie de aproximativ 45 de ani care locuiște în sectorul respectiv se deplasa spre domiciliu. La un moment dat aceasta a fost agresată fizic, fiind lovită cu pumnii în față de un tânăr de 20 de ani, originar din capitală, care i-a sustras geanta și s-a îndreptat într-o direcție necunoscută.

Datorită faptului că femeia a reușit să rețină semnalmentele suspectului și a anunțat imediat forțele de ordine, acesta a fost reținut și încătușat de o echipă mobilă de patrulare. Tânărul nu este la prima abatere de acest gen.

Cazul este investigat de poliție. Dacă va fi găsit vinovat suspectul riscă să fie atras la răspundere pentru „Jaf” pentru care legea penală a R. Moldova prevede o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 200 la 500 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de la 2 la 5 ani.