Reținut în timp ce sustrăgea bunuri dintr-un automobil

Oamenii legii au reținut, în flagrant, un bărbat, în timp ce încerca sa sustragă bunuri dintr-un automobil parcat în curtea blocului amplasat pe str. T. Vladimirescu din sectorul Rîșcani al capitalei.

Incidentul s-a produs astăzi, 23 martie, curent, în jurul orelor 03:30. În timpul exercitării atribuțiilor funcționale de patrulare a locurilor publice, polițiștii au reținut, în flagrant, un bărbat în timp ce încerca cu o șurubelniță să deschida ușa din față a unui automobil de model „Dacia Logan”, parcat în curtea blocului.

La vederea oamenilor legii, individul a încercat să se ascundă, dar în scurt timp a fost reținut. Făptașul în vârsta de 41 de ani este locuitor al mun. Chișinău și nu este la prima abatere de acest gen. Anterior, acesta a fost condamnat la 3 ani privațiune de libertate pentru infracțiuni similare. Asupra individului, polițiștii au găsit diverse ustensile pe care le folosea la comiterea infracțiunilor.

În acest context, Poliția vine cu unele recomandări pentru proprietarii de autovehicule:
– dotați mijlocul de transport cu un sistem de alarmă pe bază de senzori, ce se aplică pe geamuri sau capote;
– parcați automobilul pe timpul nopții numai în locurile iluminate și vizibile;
– verificați înainte de a pleca sistemul de închidere al portbagajului;
– asigurați autoturismul chiar dacă lipsiți din el doar câteva minute;
– nu lăsați în locuri vizibile obiecte tentante (genți, borsete, telefoane mobile, acte);
– inscripționați numărul de înmatriculare al automobilului pe obiectele ușor demontabile, fapt ce oferă posibilitatea identificării și recuperării bunului sustras.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *