Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Reținut în timp ce sustrăgea…

Reținut în timp ce sustrăgea bunuri dintr-un automobil

Oamenii legii au reținut, în flagrant, un bărbat, în timp ce încerca sa sustragă bunuri dintr-un automobil parcat în curtea blocului amplasat pe str. T. Vladimirescu din sectorul Rîșcani al capitalei.

Incidentul s-a produs astăzi, 23 martie, curent, în jurul orelor 03:30. În timpul exercitării atribuțiilor funcționale de patrulare a locurilor publice, polițiștii au reținut, în flagrant, un bărbat în timp ce încerca cu o șurubelniță să deschida ușa din față a unui automobil de model „Dacia Logan”, parcat în curtea blocului.

La vederea oamenilor legii, individul a încercat să se ascundă, dar în scurt timp a fost reținut. Făptașul în vârsta de 41 de ani este locuitor al mun. Chișinău și nu este la prima abatere de acest gen. Anterior, acesta a fost condamnat la 3 ani privațiune de libertate pentru infracțiuni similare. Asupra individului, polițiștii au găsit diverse ustensile pe care le folosea la comiterea infracțiunilor.

În acest context, Poliția vine cu unele recomandări pentru proprietarii de autovehicule:
– dotați mijlocul de transport cu un sistem de alarmă pe bază de senzori, ce se aplică pe geamuri sau capote;
– parcați automobilul pe timpul nopții numai în locurile iluminate și vizibile;
– verificați înainte de a pleca sistemul de închidere al portbagajului;
– asigurați autoturismul chiar dacă lipsiți din el doar câteva minute;
– nu lăsați în locuri vizibile obiecte tentante (genți, borsete, telefoane mobile, acte);
– inscripționați numărul de înmatriculare al automobilului pe obiectele ușor demontabile, fapt ce oferă posibilitatea identificării și recuperării bunului sustras.