Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Procurorii cer 4 ani de…

Procurorii cer 4 ani de închisoare pentru omorul din „Pădurea Domnească”

Astăzi, după numeroase contramandări, la Judecătoria Fălești, are loc o nouă ședință de judecată în dosarul morții lui Sorin Paciu, împușcat mortal la vânătoarea din „Pădurea Domnească”, la finele anului 2012.

Dosarul se află pe ultima sută de metri. Astăzi, procurorii au cerut 4 ani de închisoare pentru ex-judecătorul Gheorghe Crețu, care, conform actului de învinuire, este acuzat că, participând la o vânătoare ilegală, în jurul orei 11.30, pe 23 decembrie 2012, „a schimbat din proprie inițiativă locul său de poziționare în calitate de vânător–țintaș, a efectuat mai multe trageri de-a lungul liniei trăgătorilor și peste hotarele sectorului de tragere determinat, cu unelte interzise, gloanțe rotunde din tubul „Taxo Tрио”, din arma de foc semi-automată cu țeavă lisă de model „MȚ 21-12”, calibrul 12 mm cu numărul 05845, confecționată la uzina de armament din or. Tula, Rusia, pe care o deținea legal, considerând în mod ușuratic că, vor fi evitate careva urmări prejudiciabile, nu a prevăzut, deși putea și trebuia să prevadă accidente cu oameni, ca rezultat fiind rănit Sorin Paciu”. Totodată, Crețu, împreună cu ceilalți participanți la vânătoare sunt învinuiți de faptul că au efectuat mai multe trageri, iar în rezultat au vânat ilegal cinci mistreți, provocând daune de 25 de mii de lei.
Pe lângă Gheorghe Crețu, pe dosar, calitatea de inculpați o mai dețin Denis Irimciuc, directorul Rezervației „Pădurea Domnească”, Valeriu Svistun, inginer pază şi protecţie în cadrul rezervaţiei, dar și Ion Lupu, fost director „Moldsilva”, demis la câteva săptămâni de la incident. Toți trei au participat la acea vânătoare, fiind și printre organizatorii ei.

La această oră, ședința în dosarul „Pădurea Domnească” continuă.