Principală  —  IMPORTANTE   —   Percheziții la 22 de adrese…

Percheziții la 22 de adrese din capitală, inclusiv la Combinatul Servicii Funerare. CNA: Mai mulți funcționari – bănuiți că ar fi obţinut profituri ilegale din vânzarea locurilor pentru înmormântarea decedaţilor

Agenții Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurori efectuează marți, 1 septembrie, percheziții la cel puțin 22 de adrese din Capitală. Potrivit reprezentanților CNA descinderile au loc în cadrul unor dosare penale pornite pe fapte de corupție și escrocherie, în cadrul cărora sunt vizați angajați din cadrul Combinatului Servicii Fenerare, dar și administrația Cimitirului Sfântul Lazăr din Chișinău.

Solicitați de către ZdG, reprezentanții CNA ne-au comunicat că perchezițiile continuă și în aceste momente.

„Centrul Naţional Anticorupţie şi procurorii desfăşoară percheziţii pe 22 de adrese din capitală, în cadrul unor dosare penale, pornite pe fapte de corupere activă, pasivă şi escrocherie, comise de către un grup de persoane, angajate ale Întreprinderii Municipale „Combinatul Serviciilor Funerare”. Nemijlocit, este vizată administraţia cimitirului Sfântul Lazăr din Chişinău. Funcţionarii sunt bănuiţi că ar fi obţinut profituri ilegale din vânzărea locurilor de înhumare pentru decedaţi, dar şi pentru rezervarea acestora. Vom reveni cu amănunte despre finalul percheziţiilor şi numărul persoanelor reținute”, ne-a comunicat purtătoarea de cuvânt a CNA, Angela Starinschi.