Principală  —  IMPORTANTE   —   Noi detalii în cazul omorului…

Noi detalii în cazul omorului de la Costești. Dosarul ar putea fi examinat în procedură simplificată

La Judecătoria Hâncești, sediul Ialoveni, a avut loc prima ședință de judecată în cazul lui Dumitru Jomir, tânărul din Costești care a fost bătut în noaptea de Revelion de câțiva consăteni, decedând peste câteva zile la spital. Potrivit avocatului rudei victimei, dosarul ar putea fi examinat în procedură simplificată, iar o cerere în acest sens ar urma să fie analizată la ședința viitoare.

În cadrul ședinței de judecată din 19 mai, magistrații au acceptat solicitarea procurorilor și au prelungit mandat de arest cu încă 30 de zile pe numele lui Simion Midoni, tânărul în vârstă de 21 de ani care este învinuit de acțiuni de vătămare intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii care au provocat decesul victimei și huliganism agravat.

Imagini de la prima ședință de judecată

Avocatul Vadim Vieru ne-a comunicat că prima ședință nu a fost una lucrativă pentru că unul dintre inculpați a rămas fără apărare după ce avocata care îl reprezenta a constatat că ar exista anumite incompatibilități pentru a-l reprezenta. Respectiv, a fost programată o nouă ședință pentru 29 mai, în cadrul căreia va fi desemnat un nou avocat, iar examinarea va continua.

„Unul dintre inculpați a declarat că își recunoaște vina și ar dori să meargă pe procedura simplificată, însă acest subiect se va pune în discuție data viitoare. Dacă se va merge pe procedura simplificată, sentința ar urma să fie pronunțată în aceeași zi, fără audierea martorilor, doar în baza declarațiilor lor. Respectiv, pe 29, dacă nu vor fi alte incidente procedurale, ar trebui să fie și sentința”, a precizat avocatul părții vătămate.

Vadim Vieru a mai menționat că succesoarea părții vătămate a solicitat în instanță, prin acțiune civilă, să îi fie recuperat prejudiciul moral și material.

Imagini de la prima ședință de judecată

În cazul omorului de la Costești sunt vizate două persoane, tânărul în vârstă de 21 de ani, Simion Midoni, dar și un minor în vârstă de 16 ani, care se află în libertate.

Dumitru Jomir, un tânăr de 21 de ani din satul Costești, raionul Ialoveni, a fost bătut în noaptea de Revelion de câțiva consăteni, decedând la spital la 5 ianuarie curent.