Motivul pentru care a fost amânată cea de-a șasea ședință în dosarul lui Șor de la CA Cahul

La Curtea de Apel Cahul a avut loc cea de-a șasea ședință în dosarul primarului de Orhei, Ilan Șor. În cadrul acesteia, avocații lui Șor au înaintat o cerere în vederea efectuării unei expertize financiar-contabile.

Potrivit Anastasiei Mihălceanu, ofițer de presă al Procuraturii Anticorupție, procurorul s-a expus pentru respingerea cererii înaintată de avocații lui Șor. Astfel, instanța de judecată a amânat ședința pentru a examina cererea respectivă.

ZdG a luat legătură cu unul dintre avocații primarului de Orhei pentru a afla mai multe detalii despre această cerere, doar că avocatul Iulian Balan ne-a informat că nu poate intra în esența acestei cereri pentru că ședința a avut loc cu ușile închise.

„Nu vă pot da detalii referitoare la această expertiză. A fost o ședință lucrativă, unde s-au examinat întrebările care le avem față de organul care urmează să facă expertiza, modalitățile de expertiză, iar instanța a luat o pauză pentru a emite o decizie în acest sens”, a spus Iulian Balan.

Avocatul a mai adăugat că ședința nu a fost amânată, așa cum ne-a comunicat ofițerul de presă al Procuraturii Anticorupție, precizând că ședința a fost lucrativă.

Întrebat dacă apărarea mai are martori de audiat, avocatul ne-a informat că aceștia vor fi audiați în instanță după ce se va expune instanța asupra expertizei solicitate.

Următoarea ședință de la Curtea de Apel Cahul în dosarul lui Ilan Șor va avea loc pe 19 septembrie, iar în cadrul acesteia judecătorii își vor expune decizia cu privire la cererea avocaților.

Toate ședințele de la Curtea de Apel Cahul în acest dosar sunt desfăşurate cu uşile închise, această decizie fiind luată încă pe 23 mai, la solicitarea procurorul pe caz. Motivele invocate pentru a judeca dosarul departe de ochii publicului au constat în faptul că în prima instanţă dosarul a fost examinat, la fel, cu uşile închise.

Dosarul lui Ilan Șor a ajuns pe masa Curții de Apel Cahul după aproape opt luni de blocaj la Judecătoria Chișinău și Curtea de Apel Chișinău. Dosarul a fost transmis în magistraților Evghenii Dvurcenschi, Nina Veleva și Vitalie Movilă de la Curtea de Apel Cahul, după ce președintele Curții de Apel Chișinău a invocat că în instanța pe care o conduce și care numără 56 de magistrați, dintre care 21 fac parte din Colegiul penal, nu sunt decât doi judecători compatibili pentru examina cauza.

La 21 iunie 2017, Ilan Șor, controversatul businessman, primar al orașului Orhei și lider al partidului care-i poartă numele a fost condamnat de magistratul Andrei Niculcea de la Judecătoria Chișinău la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani și a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă. Ilan Șor se află în libertate, fiind sub control judiciar, chiar dacă numele său figurează în ambele rapoarte Kroll drept unul dintre principalele personaje implicate în frauda bancară.

Foto: Facebook/Ilan Șor

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Reporter

    ȘOR ȘI PLAHOTNIUK POT FI PUȘI LA ÎNCHISOARE NUMAI ÎMPREUNĂ

    Escrocul Ilan Șor pentru a scăpa de pușcărie poate inventa orice trăsnăi. Problema este în STĂPÂNUL JUSTIȚIEI MOLDOVENEȘTI UZURPATORUL PLAHOTNIUK, fiindcă acesta i le acceptă,

    PÂNĂ CÂND NU DĂM JOS REGIMUL PLAHOTNIUK HOȚUL CELOR 2,9 MILIARDE de dolari de la poportul moldovenesc nu poate fi pus la închisoare. ESCROCUL ILAN ȘOR ȘI UZURPATORUL PLAHOTNIUK POT FI PUȘI LA PUȘCĂRIE NUMAI ÎMPREUNĂ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *