Principală  —  IMPORTANTE   —   Ministrul Justiției și premierul, despre…

Ministrul Justiției și premierul, despre explicațiile cerute de CtEDO în cazul Domnicăi Manole: „Sper că R. Moldova nu va avea de plătit”

Ministerul Justiției și Agentul guvernamental caută soluții în cazul Domnicăi Manole, care a fost demisă anterior din sistemul judecătoresc, iar recent Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CtEDO) a cerut explicații de la autoritățile R. Moldova privind dosarul acesteia.

„A fost comunicată speța Domnicăi Manole împotriva R. Moldova, unde suntem întrebați inclusiv dacă nu cumva autoritățile din țară au comis abuz de drept. Este o situație extrem de gravă și în cazul în care se va constata că au comis abuz de drept, cum să te mai ascunzi după inițierea unor dosare penale, eventual împotriva acelor membri ai CSM, care au emis hotărâri abuzive și ulterior a hotărârilor judecătorești emise pe cazul doamnei Domnica Manole? Noi acum analizăm situația cu Agentul guvernamental, ca să vedem cu ce soluție venim”, a menționat ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, în cadrul ședinței Guvernului din 1 iulie.

La rândul său, premierul R. Moldova, Ion Chicu a menționat: „sper că R. Moldova nu va avea de plătit și pe acest caz, ca și pe multe altele”.

În 2019, Manole, care actualmente este președinta Curții Constituționale, s-a adresat la CtEDO, susținând că i-au fost încălcate mai multe drepturi.