Principală  —  IMPORTANTE   —   LIVE/ Ședință la CSM. Pe…

LIVE Ședință la CSM. Pe ordinea de zi sunt programate 23 de subiecte

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se întrunesc marți, 2 noiembrie, în ședință. Pe ordinea de zi sunt programate 23 de subiecte, printre care și o scrisoare adresată de către președinta R. Moldova, Maia Sandu, în adresa CSM.

Ora 9:31 Membrii CSM examinează scrisoarea depusă de către președinta R. Moldova, Maia Sandu, cu privire la verificarea suplimentară a magistratei Inga Gorlenco pentru numirea în funcție până la atingerea plafonului de vârstă.

Ora 9:30 Magistrata Lilia Potînga de la Judecătoria Ungheni a fost reîncadrată în funcție, începând cu 2 noiembrie. CSM a acceptat cererea depusă de Lilia Potînga referitor la anularea suspendării din funcție în legătură cu acordarea concediului parţial plătit pentru îngrijirea copilului minor.

„Se anulează suspendarea din funcție a judecătorului. Se dispune reîncadrarea în funcție”, a declarat președintele interimar al CSM, Dorel Musteață.

Ora 9:26 Membrii CSM au aprobat cererea magistratei Rosița Rusu-Parii de la Judecătoria Soroca, referitor la suspendarea din funcție în legătură cu acordarea concediului parţial plătit pentru îngrijirea copilului.

Ora 9:20. Cu 7 voturi pro, CSM a aprobat cererea de demisie depusă de către magistratul Judecătoriei Căușeni, Ion Dodon.

În cadrul ședinței, CSM va examina demersul președintelui interimar al Judecătoriei Chișinău, Vitalie Stratan, referitor la transferul judecătorului Eugeniu Beșelea de la sediul Buiucani la sediul Centru al instanței. 

CSM va dezbate subiectul cu privire la acordarea gradului de calificare a magistraților – Veronica Negru, CA Chișinău; Anatolie Galben, CA Chișinău; Gheorghe Mîțu, Judecătoria Chișinău.

Membrii CSM vor examina demersurile unor președinți, referitor la conferirea titlului onorific „Veteran al sistemului judiciar” și Diploma de Onoare.

Citiți și: DOC/ Dupa o pauza de câteva săptămâni, CSM anunță ședință: O scrisoare a președintei Sandu, pe agendă