Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Şedinţa CSM - fără…

VIDEO Şedinţa CSM – fără cvorum. Examinarea solicitarii în privința judecătorului Sternioală, din nou amânată

Încă o tentativă eșuată a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de a se întruni astăzi, 3 decembrie, în şedinţă. Adunarea a fost amânată din lipsă de cvorum. Pe agendă erau programate 32 de subiecte.

Primul subiect de pe agenda ultimelor trei ședințe ale CSM, amânate din lipsă de cvorum, este sesizarea fostului procuror general interimar, Dumitru Robu, referitor la eliberarea acordului la reținere, aducere silită, percheziție și arestare unui judecător. Conform surselor ZdG este vorba despre judecătorul Oleg Sternioală.

La ședință a participat noul procuror general, Alexandr Stoianoglo, însă nu s-a prezentat ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi.

Ora 9:17 Ședința a fost amânată din lipsă de cvorum.

Ora 9:12 La ședință sunt prezenți șapte membri.

„Este prezent domnul procuror general, domnul Stoianoglo. Îl felicităm cu învestirea în noua funcție. Vă dormim succes. Sunt doar șapte membri, domnul Micu a anunțat că nu poate să participe la ședință. Astfel că ședința se declară închisă din lipsă de cvorum”, a declarat președintele CSM.

Şedinţa este programată pentru ora 9:00

Toate cele 32 de subiecte de pe ordinea de zi a CSM le puteți găsi aici

Decizia de a se convoca în ședințe vine în contextul în care CSM nu a recunoscut hotărârile Adunării Generale Extraordinare a Judecătorilor din 27 septembrie și a depus în acest sens și o contestație prin care a solicitat anularea hotărârii prin care le-au fost ridicate mandatele.

Cinci membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Dorel Musteață, Nina Cernat, Anatolie Galben, Luiza Gafton și Petru Moraru, au fost revocați din funcție în urma unei hotărâri adoptate în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Judecătorilor de vineri, 27 septembrie. După vot, participanții au decis organizarea unei noi Adunari Generale a Judecătorilor la data de 25 octombrie, pentru a alege noi membri ai CSM, însă Adunarea din 25 octombrie nu a avut loc din lipsă de cvorum.

Cronologia evenimentelor o găsiți aici.