Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Video/ Membrii CSM în ședință:…

Video Membrii CSM în ședință: pe agendă – 18 subiecte

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se întrunesc marți, 7 iulie, într-o nouă ședință. Pe agendă sunt programate 18 subiecte, printre care și examinarea cererii judecătorului Judecătoriei Chișinău, Alexei Paniș, care se plânge de „imixtiune în procesul de înfăptuire a justiției”.

LIVE TEXT:

Ora 13:58 Membrii CSM au luat o pauză.

Ora 12:02 CSM examinează subiectul cu privire la demersul Ministerului Justiției, referitor la avizarea proiectului de Lege pentru modificarea Constituției Republicii Moldova.

Ora 11:46 Este examinată sesizarea judecătorului Judecătoriei Chișinău, Alexei Paniș, care se plânge de „imixtiune în procesul de înfăptuire a justiției”. Cererea a fost respinsă.

Ora 11:34 Este examinat subiectul cu privire la cererea judecătorului Eugen Popovici de la Judecătoria Orhei, referitor la reîncadrarea în funcție și achitarea salariului și a tuturor plăților cuvenite pentru perioada
suspendării din funcție.

Ora 10:50 Este examinat subiectul cu privire la cererea ex-judecătorului de instrucție Stanislav Sorbalo, referitor la restabilirea în funcție. Cererea a fost aprobată de căre CSM.

Ora 10:14 Este examinată cererea ex-judecătorului Lilia Vasilevici, referitor la recunoașterea încălcării drepturilor și compensarea prejudiciului. CSM a respins cererea.

Ora 9:40 Membrii CSM au luat o pauză de 15 minute.

ora 9:36 Ese examinat subiectul cu privire la demersurile unor președinți și vicepreședinți ai instanțelor judecătorești, referitor la acordarea gradului de calificare unor judecători.

ora 9:30 CSM examinează subiectul cu privire la demersul unor președinți ai instanțelor judecătorești, referitor la conferirea titlului onorific”Decan al autorității judecătorești” unor judecători. Membrii CSM au aprobat demersul.

ora 9:29 Cererile celor doi judecători referitor la suspendarea din funcție în legătură cu acordarea concediului parţial plătit pentru îngrijirea copilului au fost aprobate de CSM.

ora 9:26 Sunt examinate subiectele cu privire la cererea judecătorului Ludmila Tetiu de la Judecătoria Orhei, referitor la suspendarea din funcție în legătură cu acordarea concediului parţial plătit pentru îngrijirea copilului și cererea judecătorului Sergiu Caraman de la Judecătoria Criuleni, referitor la suspendarea din funcție în legătură cu acordarea concediului parţial plătit pentru îngrijirea copilului.

9:24 Membrii CSM au aprobat cererile unorjudecători, referitor la propunerea de numire în funcție până la atingerea plafonului de vârstă.

9:07 Este examinat subiectul cu privire la cererile unor judecători, referitor la propunerea de numire în funcție până la atingerea plafonului de vârstă.

9:02 Ședința CSM a început.

Ședința începe la 9:00.

Agenda integrală: