Principală  —  IMPORTANTE   —   Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a…

Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a refuzat cererea de confiscare a averii „nejustificate”, de 600 de mii de lei, a democratului Dumitru Diacov. ANI va contesta hotărârea instanței

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, au refuzat cererea Autorității Naționale de Integritate (ANI) de confiscare a averii „nejustificate”, de 600 de mii de lei, a deputatului democrat Dumitru Diacov. Despre asta anunță reprezentanții ANI, care susțin că vor contesta hotărârea instanței de judecată.

Potrivit unei note informative emise de ANI, vineri, 28 mai 2021, a avut loc ședința de judecată privind pronunțarea hotărârii instanței de fond în contextul cererii ANI de confiscare a averii nejustificate a democratului Dumitru Diacov.

În februarie curent, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat existența unei diferențe substanțiale, în mărime de peste 600 de mii de lei, între averea dobândită și veniturile obținute de către deputat și soția acestuia. ANI a verificat declarațiile de avere și interese personale ale lui Diacov pentru perioada 2014 – 2019, sub control fiind și veniturile soției parlamentarului.

În cadrul verificărilor efectuate și a documentelor obținute, inspectorul de integritate a constatat existența unei diferențe substanțiale, în mărime de peste 600 de mii de lei, între averea dobândită și veniturile obținute de către deputat și soția acestuia. Deși, deputatul a beneficiat de dreptul de a-și expune punctul de vedere în cadrul procedurii de control, acesta  și-a justificat doar o parte din averea deținută.

Astfel, ANI a remis cererea de confiscare acestei averi în instanța de judecată.

Însă, potrivit ANI, Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a respins cererea ANI.

ANI consideră această decizie ca fiind una neîntemeiată, fapt pentru care va înainta o contestație la Curtea de Apel Chișinău. Deocamdată, nu se cunosc motivele respingerii cererii ANI pe această cauză”, menționează reprezentanții ANI.

DOC/ Democratul Dumitru Diacov riscă să piardă o parte din avere și mandatul de deputat