Principală  —  IMPORTANTE   —   Guvernul a aprobat demisia lui…

Guvernul a aprobat demisia lui Vasile Șarco din funcția de director al Serviciului Prevenirea și Combatera Spălării Banilor

Foto:cna.md

Cabinetul de miniștri a aprobat miercuri, 15 septembrie, cererea depusă de Vasile Șarco cu privire la demisia din funcția de șeful Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor (SPCSB).

Vasile Șargo a depus joi, 10 septembrie, cererea de demisie. Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă serviciul de presă al SPCSB ne-a comunicat că Șarco a depus cerere de demisie din propria inițiativă.

În martie 2018, Guvernul l-a numit pe Vasile Șarco în funcția de director al SPCSB din cadrul Centrului Național Anticorupție (CNA), pe un mandat de 5 ani. Potrivit declarației de avere, pentru anul 2020 Șarco a indicat un salariu anual de 307 555 de la SPCSB, ceea ce constituie 25 600 de lei lunar.

Anterior, Ziarul de Gardă a scris că Vasile Șarco, care a plecat de la CNA pentru a conduce noul Serviciu Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, a avut în 2017 un salariu de 243 534 de lei sau de peste 20 de mii de lei lunar.  Soţia sa, Diana, angajată în cadrul Direcţiei Juridice a Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, a ridicat, lunar, un salariu de 19,3 mii de lei. Nu a fost însă întotdeauna aşa. În 2012, de exemplu, soţii Şarco ridicau salarii lunare de 6 şi 7 mii de lei. Chiar şi cu acele salarii, în 2013, ei au reuşit să finalizeze construcţia a două imobile de lux la Bubuieci, mun. Chişinău, pe terenuri pe care le-au cumpărat în 2006.

Imobilele familiei Șarco din Bubuieci, mun. Chișinău, au fost date în exploatare în anul 2013

Vasile şi Diana Şarco conduc conduc o Toyota RAV 4, fabricată în 2014 şi achiziţionată în 2015, şi o Toyota Hilux din 2007, dobândită în 2013. Vasile Şarco declară că maşinile nu sunt proprietatea familiei sale, fiind în folosinţă.

Citiți și: CNA – fabrică de lux şi milionari pe banii rudelor (II)