Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Dosarul Șor este examinat cu…

Dosarul Șor este examinat cu ușile închise după ce Marina Tauber a insistat ca ședința să poată fi înregistrată video

La Curtea de Apel (CA) Cahul a fost programată pentru data de 22 mai o nouă ședință de judecată în dosarul Șor. Ședința urma să aibă loc cu ușile deschise, așa cum a decis anterior instanța la solicitarea părții apărării, doar că judecătorii au hotărât, într-un final, după mai bine de o oră și jumătate în care susținătorii lui Șor au solicitat înregistrarea video a ședinței, să examineze dosarul cu ușile închise.

Deputata Marina Tauber, însoțită de câțiva jurnaliști dar și susținători ai partidului „Șor”, a solicitat judecătorilor să permită înregistrarea video a ședinței de judecată.

„Ne sunt încălcate drepturile să fim prezenți și să avem materialele care vor demonstra că dl președinte este presat de Dodon și de către conducerea țării căreia îi este convenabil ca procesul să fie închis și terminat cât mai repede”, a declarat deputata Marina Tauber, menționând că are imunitate și va filma ședința în ciuda restricției.

Instanța a organizat două întreruperi, solicitând mass-mediei să scoată din sala de judecată camerele de înregistrare, iar într-un final, după ce aceste solicitări nu au fost realizate, judecătorii au decis să continue ședința cu ușile închise.

„Constatăm că în ședința de judecată din 22 mai în sală au intrat un număr impunător de persoane, neparticipante la proces, inclusiv deputatul Marina Tauber și exponenți ai instituțiilor mass-media, care au organizat o întrunire ce face imposibilă desfășurarea ședinței de judecată”, a precizat președintele completului de judecată, menționând că prezența în sala de ședințe a persoanelor care nu sunt participante la proces, nu este în măsură să asigure ordinea în sala ședințelor de judecată.

În rezultat, judecătorii au dispus petrecerea ședinței cu ușile închise, în lipsa presei și a publicului.

După desfășurarea ședinței, avocații au declarat că instanța trebuia să permită atât accesul publicului, cât și al jurnaliștilor, inclusiv și înregistrarea procesului.

„Orice persoană are dreptul la o judecată publică. Președintele instanței urma să vă admită la ședința de judecată”, a declarat unul dintre avocații lui Șor.

Ședința a fost amânată și urmează a fi continuată pe 12 iunie.