Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Doi bărbați, din Călărași și…

Doi bărbați, din Călărași și Chișinău, au fost arestați după ce au convins o persoană să „investească în criptovalută”, sustrăgându-i aproximativ 5000 de euro

Sursa foto: Poliția R. Moldova/FB

Doi bărbați de 22 și 31 de ani, din Chișinău și Călărași, au fost arestați pentru 30 de zile, după ce ar fi comis un atac tâlhăresc în sectorul Rîșcani al capitalei. Potrivit poliției, aceștia au convins victima să investească bani în monede virtuale, astfel, furându-i acesteia aproape 5000 de euro, potrivit unui comunicat al Poliției.

Suspecții, prin intermediul unui canal de telegram au convins victima, un tânăr de 18 ani, să investească suma de 20 000 de euro în criptovalută. 

La data de 24 iunie, aceștia s-au  întâlnit cu victima pe str. Bogdan Voievod, unde prin aplicarea violenței și gazului lacrimogen au reușit să sustragă de la tânăr suma de 4 850 de euro.

În urma măsurilor speciale de investigație ale polițiștilor sectorului Rîșcani, cu suportul mascaților BPDS „Fulger”, suspecții au fost identificați și reținuți. Aceștia nu sunt la prima abatere de la lege, fiind anterior judecați.

Bărbații sunt cercetați penal pentru ,,Tâlhărie”, iar conform legislației în vigoare riscă de la 8 la 10 ani de închisoare.

Polițiștii continuă măsurile de investigație și urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și implicarea altor persoane în comiterea infracțiunii.